GÜLNAR, TEMİZ İÇME SUYU VE OTOBÜS İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR, TEMİZ İÇME SUYU VE OTOBÜS İSTİYOR!


 

Yaklaşık 30 bin kişilik nüfusa sahip Gülnar, temiz içme suyu ve toplu taşıma sorunlarına çözüm istiyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’e 178 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 30 bin kişilik nüfusa sahip Gülnar’ın temiz içme suyu ve toplu taşıma sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediyesi yönetimine talepte bulunuldu.

Gülnar’dan AKP’li Meclis Üyesi Hümmet Büyük, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının ikinci birleşiminde söz alarak taleplerini aktardı.  

 

“30 -35 YILDIR ASPESLİ BORULARDAN SU İÇİYORUZ”

Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin yapıldığını anımsatan Büyük, “Biz 30 -35 yıldır aspesli borulardan su içiyoruz. Bölgenin nüfusu 5 yıl önce bin 200 kişiydi şuanda Nükleer Santral olduğu için 5-6 bin kişi oldu. Önümüzdeki yıllarda 10-15 bin olacaktır. Bu durumun dikkate alınmasını ve bölgede altyapının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Mersin’de ender bulunan koylardan biri var ama maalesef burada duş alacak yerler lavabolar yok. Bunların Büyükşehir’e ait olduğunu düşünüyorum.

Geçen dönemde Taşucu’ndan Mersin’e kadar toplu taşıma aracı var. Sağolun Anamur’dan Aydıncık’a kadar var. Aydıncık’tan da Taşucu’na kadar var. Ama neden Taşucu’na kadar geliyor da otobüs Silifke’ye kadar gelmiyor?” dedi.  

 

“BİR ÇOK BÖLGEDE İÇMESUYU ŞEBEKESİ ESKİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Büyük’e verdiği yanıtta, “Sadece burada değil bir çok bölgede içmesuyu şebekesinde eski demode olmuş aspesli borular amaca hizmet etmeyen bazı tesisler var. Bunları süratle dönüştürmek istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımız var. Gülnar’da 2023-2024’de bir kanalizasyon ve arıtma projemiz var devreye girecek. İçmesuyu ile ilgili proje hazırlanamadı, imar planı uygulaması olmadığından dolayı. İmar planı ile ilgili çalışmaları bekliyoruz. Süratle içme suyu ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız.

“OTOBÜS İHALESİ OCAK’TA”

Anamur,  Aydıncık, Taşucu ve Silifke hattındaki toplu taşıma ile ilgili bizim araçlarımızın güzergahı şuan Anamur’da Gözlüce’ye kadar ulaşmakta. Gözlüce-Anamur hattımız var, Aydıncık’a gitmiyoruz. Bu hattın Aydıncık’a uzaması talebi var, buna bakıyoruz. Diğer yine yeni dönemde uygulamaya koyduğumuz Taşucu-Aydıncık arası seferleri de Silifke’ye kadar uzatılabilir.

3 Ocak’ta yeni 100 otobüs ile ilgili ilk ihaleyi yapacağız. Bu kapsamda 73 otobüs alacağız. Sonra 27 otobüs ihalesini de 2020 bütçesinden yapacağız. Yeni 100 otobüsü maksimum 6 ay içinde hizmete alacağız. Üretimden çıktıkça parti parti hizmete alınacak araçlar. Eksik güzergahları tamamlama imkanımız olacak” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA