MERSİN KADINA ŞİDDETE KARŞI BİRLEŞTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN KADINA ŞİDDETE KARŞI BİRLEŞTİ


 

Mersin’de ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ değerlendirme toplantısı Vali Ali İhsan Su’nun başkanlığında gerçekleştirdi.

GİZEM EKİCİ

 

81 ilde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75 maddeden oluşan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı' değerlendirme toplantısı Vali Su başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Su, "Kadınların her alanda fırsatlardan eşit şekilde faydalanmaları için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Bunu başta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlar bu konuda gayret gösteriyorlar. Ama tüm bu gayretlere rağmen maalesef milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddetti de burada bir kez daha kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile insanlık suçu olan bu konunun ülkemizde ve ilimiz bazında da sıfır tolerans ilkesinde çalışmalarımızı en üstü seviyede sürdürmeye kararlıyız. Bu çerçeve içerisinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere bir protokol hazırlandı. Bu konuda tüm paydaş grupların neler yapacağı, neler yapması gerektiği ve uygulamaların nasıl olacağı yönünde ortak bir protokol imzalanmıştır. Biz de bugün bu protokol çerçevesinde ilimizdeki tüm paydaş gruplarımızın temsilcileri ve Kaymakamlarımızla bu konuyu irdeleyeceğiz. Bundan sonraki çalışmalarda da bu plan ve program çerçevesinde devam edeceğiz. Bu toplantıyı yaptıktan sonra da Cuma günü tüm ilçe kaymakamlarımız ilçelerinde aynı toplantıyı yapacaklar. İnşallah sıfır toleransla kadına yönelik şiddeti sonlandıracağız. Bu konuda tüm paydaşlara başarı diliyorum. Her şeyin başı eğitim. Vatandaşlarımızın eğitilmesi, hizmet için eğitim, farkındalıkların oluşturulması çok önemli. Bu konuyu genel hatları ile değerlendireceğim. Ardından bu anlamda eylem planını hayata geçireceğiz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından planla ilgili kurumlara sunum gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA