SEÇER’DEN MECLİSE UZLAŞI ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER’DEN MECLİSE UZLAŞI ÇAĞRISI


 

31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Vahap Seçer, mecliste sandalye üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’nın sert muhalefetine karşı ‘uzlaşı’ çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Başkan Seçer, gergin geçen meclis toplantısı sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile Geleneksel Bütçe Yemeği’nde bir araya geldi. Başkan Seçer, Mersin’in bir 5 yıl kaybetme gibi bir lüksü olmadığından söz ederek, başta Metro Projesi olmak üzere birçok alanda hayata geçirmeyi planladıkları hizmetleri anlattı.

Dostluk, birlik ve beraberlik duygularının önemine dikkat çeken Seçer, Büyükşehir Meclisi’nden bu açıdan memnun olduğunu ve bunu da her zaman, her platformda dile getirdiğini ifade etti. Seçer, “Tabii ki zaman zaman karşı duruşlar oluyor. Siyaset yapıyoruz. Siyasetin realitesi var ama temelde Büyükşehir Meclisi’nde görev yapan herkesin ortak paydası Mersin. Emin olun buna yürekten inanıyorum” dedi.

“BENİM RAKİBİMSİNİZ AMA DEĞERLİ RAKİPLERİMSİNİZ”

Meclis’te bazı zorlukları da hep birlikte aştıklarının altını çizen Seçer, “Borçlanma yetkisinde zorlandık. Bazı kararlar alırken zorlandık ama bir şekilde bunları aştık ve aşmaya da devam ediyoruz. Benim rakibimsiniz ama değerli rakiplerimsiniz. Biz bu 5 yılı böyle götürsek, 5 yıl sonra Mersin'de yine nezaketli bir seçim olacağının garantisi biz oluruz. Asaletle çıkarız yarışırız. Kavga olmaz, dövüş olmaz, ayrımcılık olmaz, birbirimize parmak sallama, çemkirme olamaz. Onun için bu 78 kişinin değerini bilmek lazım. Ben bu büyüklüğü, yüce Meclis’in bu yapısını sağlamak için, elimden geleni değil gereğini yapacağım. Gerekirse ödün vereceğim. Ama bu hoşgörüyü, birlikteliği, keyifli toplantıları, Mersin'in yararına alınan kararların çıktığı bir Meclis yapısının devamı için gereğini yapacağım. Bundan da endişe etmemenizi istiyorum. Projeleri gerçekleştirmemiz lazım. Çalışıyoruz. Başarısız olmam gelecek seçimleri kazanmanız açısından size bir avantaj sağlayabilir ama Mersin bir 5 yıl daha kaybeder. Onun için Mersin'de bir 5 yıl kaybetme lüksümüz yok.

Aramızda aracılar olmasın. Aynı konu meclis üyelerimiz için de geçerli. Diyalog olmazsa insanlar anlaşamaz. Büyük bir sorun, ‘Bana ne kardeşim, benim dediğim doğrudur!’ dediğiniz zaman, o sorun orada kalır, onu küçültemezsiniz. Ama diyalog kurduğunuz zaman küçücük bir sorunmuş, fark edersiniz. Bunun tam tersi, küçücük bir sorun diyalog kurulmazsa kocaman dağ gibi bir sorun gibi insanın gözüne görünür. Bunları ortadan kaldıralım. Türkiye'ye örnek bir Meclis olalım. Ben bunu istiyorum. Yine rekabet edelim, tatlı bir rekabet içerisinde olalım ama mutlaka biz bu diyalogu gerçekleştirelim” dedi.

“DOZAŞI AŞAN MECLİS’İN HUZURUNA KAST ETMİŞ OLUR”

Aralık Ayı İkinci Birleşimi’nde sağlık hizmetleri ile alakalı maddenin kabul edilmeyişini hatırlatan ve tartışmalardan hoşlanmadığını belirten Başkan Seçer, “Konuşalım, konuşalım da boşuna zaman yitiriyoruz. Onu tartışacak olan parlamentoda, burada grubu bulunan bulunmayan bütün siyasi partilerin temsilcileri var. Plan Bütçe Komisyonu'nda bunları tartışsınlar. Burada Mersin’i tartışalım. Ama zaman zaman tabii ki. Bu demek değildir ki Türkiye'nin sorunlarına kayıtsız kalalım. Hepimizi ilgilendiren, derinden ilgilendiren, bugünün, o konjonktürün gerçekten çok önemli bir konusudur, bir sorunudur, elbette bunu dile getirelim. Bir farkındalık yaratalım, topluma bir mesaj verelim. Kötü olaylar olmuştur, terör olmuştur, afet olmuştur. Bir başsağlığı dileyelim. Bir yardım çağrısında bulunalım. Birlik çağrısında bulunalım, beraberlik çağrısında bulunalım. Bunları yapalım ama tarım sektörünü tartışmak, dış politikayı tartışmak, Doğu’yu, Güney Doğu’yu, Orta Doğu'yu tartışmak belli düzeyde bizim faaliyet gösterdiğimiz Meclis’te makbuldür ama onun dozunu aştığımız zaman bu Meclis’in huzuruna bence kast etmiş oluruz ya da hata yapmış oluruz. Bundan da uzak kalmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAK GİBİ BİR DERDİM YOK”

Meclis üyelerinden belediye hizmetlerini Meclis dışında da denetlemelerini isteyen Seçer, “Bu sizin hakkınız. Benim yapacağım hata parti olarak gelecek seçimlerde adayınıza prim kazandırabilir ama yaptığım hata, yaptığım israf, yaptığım gereksiz işler, projeler, Mersin’in geleceğinden bir şeyler çalmaktır. Mersin’in geleceğini tehlikeye atmaktır. Meclis üyelerim bunu Meclis’te siyaseten eleştirsin, hiçbir lafım yok. Siyasetin doğasında bu vardır ama Aydıncık'ta, Çamlıyayla'da, Mut'ta, nerede ise Büyükşehir'in yetki ve sorumluluk alanındaki bölgelerde ortaya çıkan arızaları lütfen benimle paylaşsınlar. Benim kapım açık. Randevuya gerek yok. Telefonumuz 24 saat açık. Lütfen bizlere aktarın” sözlerine yer verdi.

ÖÇ ALMAYA DÖNMESİN!

MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat ise, “Burada tabi ki iyi şeyler konuşacağız. Çünkü hepimiz iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bazı konuları da inşallah arkadaşlarımız, başkanlarımız ile görüşerek aşacağız.

Her yönetime gelen kişi Meclis’te de ifade ettiğim gibi bir önceki yönetimlere veya karşı siyasi partilere, düşünce öyle olmasa da kan davası gibi, bir öfke ve kin var gibi davranırsa, sizdeki o kin bitmeyecek. Bu sefer karşı rakip diye gördüğünüz insanlarda da şüphe bitmeyecek. Ama ben şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Vahap Bey’de bir intikam duygusu, bir öç alma gibi küçücük bir duygu içerisinde olduğunu asla düşünmedim, düşünmüyorum da” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA