PREZERVATİF DAĞITIMI AKP’LİLERİ GERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PREZERVATİF DAĞITIMI AKP’LİLERİ GERDİ!


 

HIV ve AIDS hastalığının arttığı iller arasında yer alan Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Mersin Üniversitesi’nde prezervatif dağıtımı yapması, belediye meclisinde gerilime neden oldu!

HEDİYE EROĞLU


Mersin Büyükşehir Beledyesi 1 Aralık Dünya AİDS ile Mücadele Günü kapsamında

Mersin Üniversitesi’nde prezervatif dağıttı. Ülkü Ocaklarından bir gurup tepki gösterirken polis ve üniversite güvenliği olaya müdahale etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; Kondom ve bilgilendirme kitapçığının 20 aydır Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen bir protokol ile yapıldığını açıklayarak, bu yıl ilk kez Mersin Üniversitesi’nde stant kurarak kondom dağıtıldığını açıkladı.

Ancak kondom dağıtımı ile ilgili tepkiler Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de sıçradı.

AKP’Lİ KURT’TAN TEPKİ: “TOPLUMUMUZUN ÖRF VE ADETLERİNE UYGUN MUDUR?”

Belediyenin Aralık ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde söz alan AKP’li meclis üyesi Mehmet Emin Kurt, “Bizim anlaşamadığımız nokta sağlığa bakış açımız. Sağlık Daire Başkanlığımız sağ olsun gitti Mersin Üniversitesi’nin içinde prezervatif dağıttı. Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur?” tepkisi dile getirdi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NA SORACAKSIN ONU BANA DEĞİL”

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kurt’a sert tepki verdi. “Sağlık Bakanlığı’na soracaksın onu bana değil” diyen Seçer, “Sağlık Bakanlığı ile ortak yürütülmüş bir proje. Varsa sorunun Sağlık Bakanı’na söyle. Yani konuyu öyle bir noktaya getirdin ki. Kendiniz üretiyorsunuz bazı şeyleri” dedi.

Mehmet Emin Kurt ise stantlarda Sağlık Bakanlığı ibaresinin olmadığını belirterek, tepkisini sürdürdü.

“MEMLEKETİ HIV VİRİSÜ KAPLASIN”

Başkan Seçer ise “Biz almadık o prezervatifleri, bakanlık ile işbirliği ile yaptık. O zaman memleketi HIV virüsü kaplasın, mücadele etmeyelim. Bu konu çok speküle edildi, polemik nedeni oldu. Gereğinden çok farklı amaçlara doğru yöneldi. Daire başkanımız bir açıklama yapsın konuyla alakalı” dedi.

Büyükşehir Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya Atila da, 23.03.2018 tarihli Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi protokolüne dikkat çekti. Atila, ülkemizde HIV, AIDS yeni vaka sayısı ve hastalığına bağlı ölümleri azaltmak amacıyla, HIV ve AIDS açısından hassas ve önemli gruplara koruma ve bu insanlara hastalığın geçiş yolları hakkında bilgi verilmesi, ücretsiz ve gizlilik esasları içerisinde HIV test hizmetlerinin merkezlere yönlendirme yapılabilmesi için; gönüllü danışmanlık ve test merkezleri oluşturulduğunu aktardı.

MERSİN, HIV VE AIDS’TE EN ÇOK ARTIŞ GÖSTEREN İLLERDEN

Başkan Vahap Seçer’in, bu konuda en tehlikeli iller arasında Mersin’in nerede olduğunu sorması üzerine de Dr. Hülya Atila, “Tüm dünyada HIV azalıyor. Ama Türkiye, Polonya ve Romanya artış gösteren ülkeler. Özellikle İstanbul Ankara, İzmir birinci artış gösteren iller arasında. İkinci en büyük artış gösteren iller arasında Mersin de var” dedi.

Vahap Seçer tekrardan, “Peki biz bu protokolü keyfimizden mi yaptık? Yoksa Sağlık Bakanlığı mı bizimle diyalog kurdu?” sorusunu gündeme getirdi.

Dr. Hülya Atila ise “Mersin Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı belediye ile işbirliği yaptı. Mersin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bizimle protokol yaptı. Burada kullanılan tüm materyaller bize hibe olarak geldi” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ HIV TESTİ YAPAN 5 BELEDİYEDEN BİRİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ”

Son olarak Başkan Seçer, “Bundan sonra protokol yapmayız. Bundan sonra Sağlık Bakanlığı gelir, belediyeden de yardım almaz, gider standı kendi kurar. Ondan sonra arkadaşlarımız söylenecek sözleri o zaman söyler. Bizi de kurtarın bu işten.

Cahil geçiyor klavyenin başına, bize her şeyi söylüyor. Onu kabul ederim ama meclis üyeleri bunu araştırmalı. Siz Büyükşehir’in meclis üyesisiniz. Sizin Sorumluluğunuz var, sizin bize sahip çıkmanız azım. Bu belediye niye bunu yaptı? Kaldırın telefonu daire başkanını arayın, bir sorun. Sayın Kurt’a teşekkür ediyorum, oda etki altında kalmış.

Bana bu olay geldiğinde ‘hiçbir açıklama yapmayacağım, gerek yok, bu art niyetli bir yaklaşım’ dedim. Ama siz dile getirdiniz bize de bir fırsat açtınız. Teşekkür ediyorum.

Türkiye’deki HIV testi yapan 5 belediyeden birisi Mersin Büyükşehir Belediyesi bunu da bilgilerinize sunuyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA