CHP’LİLER SANDIĞA GİTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’LİLER SANDIĞA GİTTİ


 

CHP merkez ilçe kongreleri tamamlandı

HEDİYE EROĞLU

CHP’de kongre süreci hız kazandı. CHP Mersin merkez örgütlerinde haftasonu seçim heyecanı yaşandı. Akdeniz ve Yenişehir’de iki, Toroslar ve Mezitli’de ise tek listeyle gidilen seçimlerde birliktelik mesajı verildi.

İlk kez yoğun kalabalığın yaşandığı kongrelerde Milletvekilleri Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel ile Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, seçimlere katılarak beraberlik mesajı verdiler.

CHP Akdeniz İlçe Başkanlığı seçiminde 381 oy kullanılırken adaylardan Kasım Canbolat 122 oy, mevcut başkan Ünal Uyar ise 255 oy alarak yeniden CHP Akdeniz İlçe Başkanlığını kazandı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Mezitli’de 356 delege seçime katlım sağladı ve tek liste gidilen seçimlerde mevcut başkan Ahmet Serkan Tuncer 350 oy alarak tekrar CHP Mezitli İlçe Başkanı oldu.

Toroslar’da da tek liste ile gidilen seçimlerde Burhanettin Erdoğan kazanan isim oldu.

Yenişehir’de ise Ayla Koç 107 oy alırken, Tayyar Tahiroğlu 238 oy alarak başkan oldu.

ÖRGÜTE YARIŞ UYARISI

İlçe kongrelerine katılarak mesajlar da veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise; “31 Mart’la beraber 11 büyükşehirde CHP’ye oy veren ancak, belki de bugüne kadar hiç oy vermemiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yarısının umudu olduk. Bunun değerini bilmek lazım. Bu yükün ağırlığının farkında olmak lazım. Eğer bu süreci iyi okuyamazsak geçmiş tarihlerde CHP kongrelerinde yaşanan hiç birimizin de tasvip etmediği olaylarla karşı karşıya kalırız. Dönem yarışma günü değil, dönem ülkenin geleceğini aydınlatmak için, vatandaşın umudunu yeşertmek için, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çağdaş seviyelere ulaştırmak için rakiplerimizle yarışma zamanıdır” dedi.

SEÇER’DEN “BİZE SAHİP ÇIKIN” ÇAĞRISI

Partililere seçilmiş milletvekillerine, belediye başkanlarına sahip çıkmaları çağrısında bulunan Seçer, “Neyi var belediye başkanlarınızın? Koruyun onları. Seçimlerde sahip çıktınız. Şimdi de sahip çıkın onlara. CHP terbiyesi almış her insana bu yaraşır.  Bizi namerde muhtaç etmeyin. Kara propaganda yapan, tevzirat yapan içinizdeki Hızır Paşaları atın. Partisine ihanet eden ülkesine de ihanet eder. İnsanlar bizi takip ediyor. Diyarbakır’daki Kürt Hasan da bizi takip ediyor, Karadeniz’de Laz Mehmet de bizi takip ediyor.  Trakya’da, Ege’de efe Ali de, buradaki Arap Ahmet de, Yörük Mehmet de, herkes bizi takip ediyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA