“ALEVİLERİN DAVUTOĞLU İLE İLİŞKİSİ OLAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ALEVİLERİN DAVUTOĞLU İLE İLİŞKİSİ OLAMAZ”


 

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir’in, Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nde kurucu olması hakkında basın açıklaması düzenleyen Mersin AKD “Doğan Demir gibi yol düşkünleri hariç hiçbir Alevi Davutoğlu’nun yanında olamaz ve hiçbir Alevinin Davutoğlu ile işi olamaz” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir’in Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisinde kurucu olması, Alevileri çileden çıkarttı. Mersin Alevi Kültür Derneğinde basın açıklaması yapan bazı alevi kanaat önderleri Demir’i protesto etti. Basın açıklamasını CHP Mersin Taban Hareketi önderi, iş adamı Hail Öztoprak okudu. Basın açıklamasında şu görüşler dile getirildi: “Kardeşlerim Bizim köpeklerimiz bile haram lokma yemezken Alevi Kültür Dernekleri Genel başkanı Doğan Demir, Ahmet Davutoğlu ile Emevi camisinde namaz kılmak için aynı partide buluştu. Bu tablo Alevilerin son yıllarda gördüğü en büyük zulümdür. Davutoğlu, Doğan Demir gibilerini yanlarına çekerek Aleviliği bitirmek istiyor. Demir AKD Genel başkanı olduğu bir dönemde bu partiye geçmiş olması Alevi toplumuna büyük bir hakarettir. Üstelik katıldığı partiye adres olarak kendi evini değil Genel Merkezimizin adresini göstermiştir. Şiddetle protesto ediyoruz. Önceleri bu konuda duyumlar aldık ancak hep inkâr etti. İsmi kurucular listesinde yayınlanınca istifa etmek zorunda kaldı.

Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu’da ve özellikle Suriye’de milyonlarca insanın öldüğü savaşın Türkiye ayağındaki en büyük sorumludur. Ayrıca Başbakanlığı döneminde KPSS’de derece yapan Alevi çocuklarının önünü kesen kişidir. Doğan Demir gibi yol düşkünleri hariç hiçbir Alevi Davutoğlu’nun yanında olamaz ve hiçbir Alevinin Davutoğlu ile işi olamaz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA