ÇAMLIK ERDEMLİLİLER’İN OLSUN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAMLIK ERDEMLİLİLER’İN OLSUN


 

Haber Merkezi

Erdemli’nin yeşil ve denizinin birleştiği nokta olan, yaz kış binlerce insanın piknik yapıp eğlendiği Talat Göktepe (Erdemli Çamlığı) Çamlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı vıı Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü tarafından “Erdemli Çamlığı Tabiat Parkı “Kapı Girişi, Saha Temizliği, Büfe, Büfe+Fırın, Kır Kahvesi, Karavan Alanı, Çadırlı Kamp Alanı İşletmeciliği ile Onaylı Gelişme Planı Hükümleri Dahilinde; Mevcut Tesislerden Yıkılması Gerekenlerin Yıkılması, Yeni Yapılması Gereken Tesislerin Yapılarak İşletilmesi” işi 16 Aralık 2019  tarihinde kiralama ihalesi yapılacak.

Erdemli’nin akciğeri olan ve paha biçilmez değere sahip, tarihe tanıklık etmiş olan Erdemli Çamlığı’nın; Erdemli halkının daha rahat kullanabileceği, aktivitelerin yapılıp, şölenlere ev sahipliği yapacak ve en önemlisi temiz bir şekilde kaliteli işletme için Erdemli’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bir tanesinin ihaleye girerek alması bekleniyor.

Erdemli’de bulunan Gazeteciler Erdemli Çamlığı’na giderek, konunun önemine değinerek Erdemli Çamlığı’nın Erdemliler’de kalması için çağrıda bulundular.

Gazeteciler ortak açıklamasında şunları ifade ettiler, “Erdemli Talat Göktepe Çamlığı, Erdemli'nin ilçe merkezindeki en büyük çamlık alandır. Silifke tarafından gelirken ilçe girişinde sağda, Mersin tarafından gelirken solda kalıyor. Çamlık oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Çamlığın sonunda ise sizi muhteşem bir plaj bekliyor olacak.

Erdemli Çamlığı; piknik yapılabilen yerleri, çadır kamp alanları ve karavan kamp alanları olan deniz kenarında bulunan yemyeşil çam ağaçlarının bulunduğu bir parktır. Çamlığın önünde boylu boyunca uzanan mavi bayraklı plajı, tertemiz ve cam gibi bir suya sahiptir.

Çamlık plajı aynı zamanda ince kumlu, kayalık ve çakıl taşlarından oluşan uzun bir sahile sahiptir. Kamp alanında su kaynakları, elektrik bağlantıları, tuvaletler ve duş alanları ile ihtiyaç duyulabilecek her türlü şey bulunmaktadır. Ayrıca; çamlığın hemen yanında buz gibi akan ve soğuk su diye bilinen bir dere var. Yazın sıcak günlerde tatilciler ve yöre halkı serinlemek için deniz yerine bu soğuk su kanalını tercih etmektedir. Özellikle altını çizerek belirtelim ki su gerçekten çok soğuk. Hatta önce bu soğuk sulu dereye girer, sonra da denize girerseniz denizin çok sıcak olduğunu fark edeceksiniz. Böyle güzelim bir harikayı Erdemli halkının hizmetine sunulması için İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarını göreve davet ediyoruz. Çamlık Erdemlililerin olsun” dediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA