MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLK KEZ E-İHALEYE ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLK KEZ E-İHALEYE ÇIKTI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, ilk kez e-ihale gerçekleştirdi. Bu sistem ile hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit, güvenli ve şeffaf bir ihale ortamı sağlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı çatısı altında bulunan İdari ve Mali Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi’nde bir ilk olarak açık ihale usulü ile e-ihale gerçekleştirildi. Hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit, güvenli ve şeffaf bir ihale ortamı sağlayan bu sistem çerçevesinde, “Havuz Kimyasalları Alımı” ihalesine çıkıldı.

E-ihalede tekliflerin sunumunun kolaylığı ve isteklilerin katılım maliyetlerinin düşmesi ihale sürecini etkiledi ve bu sayede ihaleye teklif veren istekli sayısında artış oldu. İhaleye 9 firma teklif verdi.

E-ihale süreci sayesinde komisyonun teklif değerlendirme süreci de hızlı ve güvenli bir şekilde yürütüldü. Teklif kapsamında sunulması gereken belgeler, kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sitesi ve/veya EKAP üzerinden sağlandı.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, bundan sonraki çalışmalarında e-ihale uygulamasını kullanmaya devam edecek.

Hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit, güvenli ve şeffaf bir ihale ortamı sağlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılması, hizmet süreçlerinin bilgi ve iletişim teknolojileri destekli olarak yürütülmesi, kamu hizmetlerinin hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit, güvenli ve şeffaf ortamda sunumu, kamu ihalelerinin gelişen ve değişen çağın gerekliliklerine uyumunun sağlanması amacıyla e-ihale uygulamasına başladı.

E-İHALE UYGULAMASI NASIL YAPILIYOR?

2 Ocak 2019 tarihi itibariyle Açık İhale Usulü ile yapılan mal hizmet ve yapım işi ihaleleri ile 21. maddenin (f) bendine göre yapılan mal ve hizmet alımı ihaleleri, Açık İhale Usulü ile yeterlilik sertifikası üzerinden yeterlilik tespiti yapılan yapım işi ihaleleri, e-ihale yolu ile yapılabiliyor.

E-ihale sayesinde katılım ve yeterlilik kriterine ilişkin olarak istekliler tarafından herhangi bir belge sunulmuyor. İhale ilanı ve teklifler elektronik ortamda EKAP üzerinden sunuluyor. İstekliler tekliflerini platform vasıtasıyla idareye iletiyor ve idare ihale tarihi ve saati itibariyle tüm değerlendirme işlemlerini elektronik ortamda katılımcıların da takip edebildiği bir sistem sayesinde daha hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde gerçekleştiriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA