“SENİ SEVMİYORUM” DEYİNCE KURŞUN YAĞDIRMIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SENİ SEVMİYORUM” DEYİNCE KURŞUN YAĞDIRMIŞ!


 

Mersin’de şiddet uyguladığı için kendisinde boşanan eşi Filiz Kaplan’ı (42) silahla vurarak öldüren Murat Ceritlioğlu (45) hakim karşısına çıktı. Ceritlioğlu’nun “Seni sevmiyorum” deyince Filiz Kaplan’a kurşun yağdırdığı ortaya çıktı.

GİZEM EKİCİ

Olay, 28 Haziran günü merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Filiz Kaplan, sabah Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki işine gitmek üzere evinden çıktı. Kaplan bu sırada, 1 yıl önce boşandığı Murat Ceritoğlu’nun silahlı saldırısına uğradı. Silahtan çıkan kurşunların isabet ettiği Filiz Kaplan, hayatını kaybetti. Olayın ardından otomobille birlikte geldiği 3 arkadaşı gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Murat Ceritlioğlu tutuklandı, araçta bulunan diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Davanın ilk duruşması 10. Ağır Ceza Mahkemesinde gördü. Duruşmaya hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçunda dava açılan tutuklu sanık Murat Ceritlioğlu, adli kontrol şartı ile serbest bırakılan şüpheli A.A., Filiz Kaplan'ın çocukları, ailesi ve tarafa avukatları katıldı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi de müdahil oldu.

İFADE VERMEK İSTEMEDİ!

Duruşmada  ilk olarak söz verilen sanık Murat Ceritlioğlu, ilk olarak ifade vermek istemedi. Ancak sonrasında karar değiştirerek olayı alkolün etkisi ile gerçekleştirdiğini öne sürdü. Olay günü kızından para almak için gittiği olay mahallinde eski eşi Filiz Kaplan'ı gördüğünü ve konuşup barışmak için yanına gittiğini ancak Filiz'in kendisine "Seni sevmiyorum" diyerek hakaret ettiğini iddia eden zanlı, "Alkol bağımlılığım ve işsiz olduğum için boşandık. Evi ben almıştım. Boşandıktan sonra ev karşılığında bana 60 bin TL verdiler. Bir kısmını kızıma verdim. Sıkıştıkça kızımdan para istiyordum. Olay günü yine kızımdan para istemek için sabah eve gittim. Bu sırada Filiz'in evden çıktığını gördüm. Araçla yanına giderek, onu sevdiğimi barışmak istediğimi söyledim. Alkollü idim. Filiz bana hakaret etti. Alkolün yönlendirmesi ile silahı belimden çıkartıp ateş ettim.Bu olayı yapacak biri değildim. Aniden gelişti. Öldürmek istesem çalıştığı hastaneye gider öldürürdüm. Sonra arabaya binip gittik. Böyle olsun istemezdim" dedi.

"ANNEMİ HEP 'BOŞANIRSAN ÖLÜMLE BİTER' DİYE TEHDİT EDİYORDU"

Duruşmaya katılan Filiz Kaplan'ın çocuklarının sözleri mahkemede duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Talihsiz kadının kızı Selcan, "Annem sürekli şiddet görüyordu. Sadece alkol değil, uyuşturucu da kullanıyordu. Annem para vererek boşanabildi. Olaydan 1 ay önce silah aldığını söyledi. Annemi hep 'boşanırsan ölümle biter' diye tehdit ediyordu. Olay günü sabah 06.12'de abimin sesine uyandım. 'Selcan  kalk anne öldü' dedi. Annem yerde yatıyordu. Hepsinden şikayetçiyim. Sizin ve Allah'ın adaletine sığınıyorum. Yanındakiler olaydan sonra kutlama yapar gibi içki içmişler. Umarım bir insanı annesiz bırakmanın acısını yaşarlar" diye konuştu.

"ANNEM ELLERİMİN ARASINDA ÖLDÜ"

Filiz Kaplan'ın diğer çocuğu Gökhan ise şunları söyledi: "Bu şahsı değil baba olarak insan olarak bile görmüyorum. Şahıs anneme sürekli şiddet uyguluyordu. Evde sürekli uyuşturucu kullanıyordu. Annem dayanamayıp boşanma davası açtı ama şahıs boşanmak istemiyordu. 60 bin TL vererek boşandı annem. Boşandıktan sonra da tehditleri devam etti. Bana bıçak çekti. Olay günü annemin çığlığına uyandım. 'Gökhan' diye bağırdı. Annem yerde kanlar içinde yatıyordu. Ellerimin arasında öldü. Bir kadın ikiye ayrılırsa yarısı anne yarısı çocuktur. Bir kadın katledilirse hem anne hem çocuk ölür." Gözü yaşlı çocuğun sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

Duruşmaya katılan Fili Kaplan'ın abileri de zanlının kendilerini de sürekli tehdit ettiğini, evlerinin kapılarını kırdığı söyledi. Tehdit altında olduklarını belirten ve haklarında koruma kararı bulunan Kaplan ailesinin fertleri, olay günü araçta yer alan 3 şüphelinin de tutuklanmasını istedi.

Müdafii avukatları da olay günü araçta bulunan zanlıların eyleme iştirak ettiklerini söyleyerek tutuklu yargılanmalarını talep etti.

OLAYDAN SONRA İÇKİ İÇMİŞLER

Öte yandan olay günü katil zanlısı Murat Ceritlioğlu ve araçta bulunan 3 şüphelinin şelaleye giderek içki içtikleri ortaya çıktı.

ÇOCUKLAR KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYEMEDİ

Duruşmada olay anına ait kamera görüntülerinin izletileceği sırada Filiz Kaplan'ın çocukları dayanamayarak dışarı çıktı. Kamera görüntülerinde, evden çıkan Filiz Kaplan'ın yanına yaklaşan bir araçtan inen şahsın arkadan ateş ettiği, sonrasında hızla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

DURUŞMA 16 OCAK'A ERTELENDİ

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat Ceritlioğlu'nun tutukluluk halinin devamına, diğer 3 şüphelinin ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Duruşmaya katılmayan diğer şüpheliler H.G. ve M.D.'nin sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Duruşma 16 Ocak 2020'ye ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA