MERSİN TURİZMİNE NEDEN ÖDENEK AYRILMIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TURİZMİNE NEDEN ÖDENEK AYRILMIYOR?


 

Haber Merkezi

Mersin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel kurulunda görüşülen 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında söz aldı. Şimşek; Mersin’in turizm projelerinin hayata geçirilmemesi ve yeterli ödenek ayrılmamasından dolayı yaşanan aksaklıkları dile getirdi.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında ; “ Üç dönemdir Mersin Milletvekili ve Turizm Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktayım. Her yıl Mersin'in turizmle ilgili problemlerini defalarca aktarmamıza rağmen Mersin'deki turizm projelerinin hiçbiri hayata geçirilemedi. Bu dönem başta Gülek Karboğazı Kayak Merkezi olmak üzere Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi de yıllardır konuşuluyor ama istenilen bir sonuca varılamadı. Bu projeler, hem 2 milyon nüfuslu Adana'ya hem de 2 milyon nüfuslu Mersin'e hitap edecek olan, tam Mersin ilinin sınırlarında yer alan projelerdir. Bu projelerin hayata geçirilmesi için ivedi olarak bir ödenek ayırmanızı talep ediyoruz” dedi.

Mersin'de 8 tane turizm alanı ilan edilen yer olduğunu hatırlatan Şimşek, “Mersin Tarsus, Tarsus Gülek-Karboğazı,  Silifke Kargıcık,  Silifke Narlıkuyu-Akyar, Silifke Taşucu-Boğsak, Gülnar Ortaburun, Anamur Melleç ve Silifke Ovacık gibi turizm bölgelerinin en az 1 tanesinde örnek bir proje yapılmasını istiyoruz. Mersin, Antalya ve Ege'deki diğer illerimizin turizm konusunda gerisinde kaldı, 350 kilometrelik sahil şeridi olan bu kentin Kleopatra'sı, Kız kalesi,  Danyal Aleyhisselam'ı, Ashab-ı Kehf'i ve birçok tarihi, kültürel değeri içinde barındıran bir şehir olması münasebetiyle, Mersin’in turizm de hakkettiği değeri görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA