İŞÇİLER SEÇER’İ ABLUKAYA ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLER SEÇER’İ ABLUKAYA ALDI!


 

Büyükşehir’de işçi kıyımı tartışması sürerken işten atılan onlarca işçi Başkan Seçer’i ablukaya alarak, durumlarının yeniden değerlendirilmesini istedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi çıkarma tartışması gündemdeki yerini koruyor. Bugüne kadar belediye ve iştiraklerinden ‘performans düşüklüğü’ gerekçesiyle bugüne kadar 300 kişiyi aşan işten çıkartmalar ile ilgili gerilim tırmanıyor.

Son olarak önceki gün yapılan Mersin Büyükşepir Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında salonu solduran işçiler dikkat çekti. Toplantı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ablukaya alan onlarca işçiler, durumlarının tekrar değerlendirilmesini isteyerek, işe geri alınma taleplerin iletti.

Seçer ise bazı işçileri ayakta dinleyerek bürokratlarına notlar aldırmakla yetindi.

SEÇER NE DEMİŞTİ

Başkan Seçer mecliste yaptığı açıklamada, bugüne kadar işten çıkarılan personele ilişkin rakamlar vererek şunları söylemişti: “Toplam 110 MESKİ’den, yaklaşık 90 civarında da Büyükşehir’den olmak üzere yaklaşık 200 personelle yollarımızı ayırdık. Bir art niyet olsa, siyasi ideolojisinden dolayı insanları belediyeden temizleme gibi bir girişim, bir kıyım olsa ben bin-bin 500 elemanın işine birden bire son verirdim. Niye böyle yapıyorum? Çünkü samimiyim. Diyorum ki, bir sürü çalışan ama işe gelmeden maaş alan var, çalışır gibi görünüp çalışmadan maaş alan var. Birçok personel çalışıyor görünüyor ama yaptığı işin aldığı maaşla alakası yok. Buna vicdan razı olmaz. Biz tespitler yaparak 10 süzgeçten geçiriyoruz. Biz yaptık oldu bittiye getirmek istemiyoruz. Ben MESKİ’den şu ana kadar 149 personelle yollarımı ayırmışım performans nedeniyle. 9 ay geçti. Ben bir çırpıda çıkarabilirdim yönetime gelir gelmez. 171 disiplin, bunun yaklaşık 90’ı son 6 ay giren, geri kalan 81’i performans gerekçesiyle Büyükşehirden çıkan eleman. Bende 10 bin insan çalışıyor. Diğerlerini ben mi aldım işe? Tekrar tekrar getirip önümüze koymayın. Bunu siyasi polemik meselesi yapmayın” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA