“TOPA ÇOK SERT GİRDİNİZ, AYAKLARIMIZI YERDEN KESTİNİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TOPA ÇOK SERT GİRDİNİZ, AYAKLARIMIZI YERDEN KESTİNİZ”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sandalye çoğunluğuna sahip Cumhur İttifakı ile CHP’li Başkan Vahap Seçer arasında ‘güven tahribatı’ krizi yaşandı. İttifak istediği yetkiyi vermeyince Seçer’den, “Topa çok sert girdiniz, ayaklarımızı yerden kestiniz” eleştirisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantı döneminin ı. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. İlk olarak idareden gelen konuların görüşüldüğü mecliste, meclise ait olan 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek; kültür, sanat, turizm, tanıtım ve spor faaliyetleri, belirli gün ve haftaların kutlanması ve anılması, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler, organizasyonlar, yurt içi ve yurt dışı kamu, özel kişi, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılacak olan ortak hizmetler ve gerçekleştirilecek projelerle ilgili sözleşme, anlaşma ve protokol imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi muhalefetin sert defansıyla karşılaştı.

“YETKİ MECLİSİN”

Konuyla ilgili ilk olarak söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, bu konunun meclisin yetkisinde kalmasını, konuyla ilgili bireysel talepler geldiğinde meclis gündemine alınarak değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Topkara, “Konuların ayrı ayrı konuşulmasını, tartışılmasını talep ediyoruz. Bu konuda yanlış anlaşılmaya mahal verecek art niyetli bir düşüncemiz yok. Size veya belediye çalışanlarına güvensizliğimiz yok. 2020 yılı içinde yapılacak tüm faaliyetlerin meclisin yetkisinde olup, gündeme getirilmesi katkı sunmamızı sağlayabilir. Yorum ve katkı sunmamız maksadıyla bu maddenin bu şekliyle değiştirilmesi amacıyla gündemden geri çekilmesini aksi halde reddedeceğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

AKP’DEN MHP’YE DESTEK

CHP’li meclis üyeleri karara tepki göstererek işleyişi zora sokabileceğini savundular. AKP’li Meclis üyesi Mevlüt Ekmekçi’nin de MHP’ye destek vermesi sonrası salonda adeta soğuk rüzgarlar esti. Ekmekçi, “Biz başkanımızın yetkisini almıyoruz, biz meclis üyesi olarak yetkimizi kullanıyoruz. Biz de red vereceğiz” dedi.

“GÜVEN TAHRİBATI OLDU”

Adeta ‘soğuk duş’ alan Başkan Vahap Seçer karşılaştığı sert muhalefete kendine güvenmeme tepkisi gösterdi. 

“Siz hazırlıklı gelmişsiniz. Bana güvenmiyorsunuz demek” diyen Seçer, “Bu tip konularda sürekli meclisin zamanını almak, gereksiz yere meşgul etmek istemeyiz. Bundan önceki dönemde de daha önceki dönemlerde de bunlar başka büyükşehirlerde ve ilçelerde bunlar olası şeyler. Elbette meclis karar verecek ama bana yetki verdiğiniz takdirde ben de bunları değerlendirirken başta kentimin yararına kullanacağımdan emin olmanızı isterim. Bu konuda sizlerin güvenine layık olduğumu düşünüyorum.

Ne olduysa bu güvende son toplantıdan buyana bir tahribat var gibime geliyor. Bu şekilde bir yaklaşımınızı doğru bulmam. İşlerin daha süratli çözülmesi ve bu tip organizasyonlarda daha süratli karar alınması için bu yetkinin tarafıma verilmesini talep ediyorum.

Belediye başkanlarımız burada, böyle bir tavır bir belediye başkanı için incitici bir durumdur. Kendileri empati yapsınlar. Aynı durumla mecliste karşılaştıkları zaman nasıl bir duygu içinde olurlar ise ben şuan aynı duygu içerisindeyim. Takdirlerinize bırakıyorum” dedi. 

“GÜVENDİK PAT DİYE ZAM GELDİ”

AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, yetki talebinin reddine ilişkin tavırlarının gerekçesini şu sözlerle açıkladı; “Aslında bunun çıkış noktası şöyle oldu. Geçen meclis biraz güvendik, her şeyi bıraktık, tüm arkadaşlar şehir dışına gitti pat diye vatandaşa yüzde 10 su zammı geldi. Dedik bundan sonra işyeri biraz daha sıkı tutalım. Bunları tekrar inceleyelim, meclisin yetkisinde olan şeyleri yavaş yavaş gerektikçe verelim diye düşündük” dedi.

“ZAMMI HALKIN GÖZÜNDEN KAÇIRMADIK”

Başkan Seçer ise bu açıklamaya da tepki göstererek, eksik ve yanlış olduğunu savundu. Seçer,

“Pat diye su tarifelerinde değişiklik olmadı. Mecliste pat diye bir şey olmaz. Benimle beraber 78 meclis üyemiz var, hepsi işine, konusuna hakim insanlar. Tarife ile ilgili tartışmalar sizin huzurunuzda da, komisyonda da oldu. Değerlendirmeler yaparak teklifi meclisin huzuruna getirdik. Öyle pat diye insanların gözünden kaçırma filan bizim anlayışımızda pat diye bir şey yok. Yeni tarifeye karşı olmak başka bir şeydir, bizleri bu tarifeleri oldu-bittiye getirmek, halkın gözünden kaçırmak gibi bir yaklaşım içinde olmak başka bir şeydir. Bunu kesinlikle reddediyorum” dedi.

Ancak Seçer’in yetki talebi ile ilgili teklifi AKP ve MHP’nin red oyları sonucu kabul edilmedi.

Ancak seçer daha sonraki gündem maddeleri görüşmelerinde konuya atıfta bulunarak, “Topa çok sert girdiniz, ayaklarımızı yerden kestiniz” eleştirisinde yapmayı da ihmal etmedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA