TOROSLAR BELEDİYESİ ZÜMRÜT TEYZEYE NEFES OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR BELEDİYESİ ZÜMRÜT TEYZEYE NEFES OLDU


 

Haber Merkezi

Toroslar İlçesi’nde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan KOAH hastası 57 yaşındaki Zümrüt Sarıbaş, artık rahat nefes alacak. Sarıbaş’ın "5 litrelik oksijen makinesiyle nefes alamıyorum" diyerek tüm Türkiye'ye duyurduğu yardım çığlığına kayıtsız kalmayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Zümrüt teyzenin ihtiyacı olan 10 litrelik oksijen makinesini dün akşam aileye hediye etti.

5 yıldır mücadele ettiği ilerlemiş KOAH hastalığından dolayı oksijen makinelerine bağlı yaşamını sürdürmeye çalışan ve bir yıl önce kırılan bel kemiği nedeniyle yatalak kalan Zümrüt Sarıbaş'ın evinde bulunan oksijen makinelerinin yeterli olmamasından dolayı kötüleşerek Mersin Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını öğrenen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz,  Zümrüt Sarıbaş’ın Sağlık Mahallesi’nde bulunan evini ziyaret ederek eşi Zeki Sarıbaş’a 10 litrelik oksijen makinesini teslim etti ve hastalık süreciyle ilgili bilgiler aldı.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Ziyareti sırasında Zümrüt Sarıbaş’ın 82 yaşındaki annesi Alime Bağdemir ile de yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, “Evinde bir yaşam mücadelesi veren KOAH hastası Zümrüt Sarıbaş’ın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi en büyük temennimizdir. Birkaç gün önce tüm Türkiye'ye sesini duyurarak destek isteyen Sarıbaş ailemize ulaşıp, yardım etmek istediğimizi belirttik. Zümrüt Sarıbaş’ın rahat nefes almasını sağlayacak cihazı ailemize teslim ettik. Acil şifalar diliyoruz. Yoğun bakımdaki tedavisi tamamlanınca inşallah kendisini evinde de ziyaret ederiz. Bir ailemizin daha yüzünü güldürdük. Mutluyuz” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, aileye hediye ettikleri 10 litrelik oksijen makinesinin 6 ayda bir yapılan bakımını belediye olarak üstleneceklerini de kaydetti.

“YARDIM ÇAĞRIMIZA EL UZATAN BAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ”

 Eşinin zorlu geçen tedavi süreci nedeniyle çalışamadığını belirten Zümrüt Sarıbaş’ın eşi Zeki Sarıbaş ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı heyecanlanarak, mutluluğunu gizleyemedi.

Başkan Yılmaz’a duyarlılığından dolayı teşekkür eden Sarıbaş, “Kızım üniversite 2. sınıfta okuyor, oğlum da uzman çavuş. Devletten bakım ücreti alıyoruz. Onunla geçinmeye çalışıyoruz. Evimiz kira. 5 yıldır eşim makinelere bağlı bir yaşam sürdürdüğü için kendisini bırakıp çalışamadım. Bizlerin sesini duyarak eşimin ihtiyacı olan 10 litrelik oksijen makinesini hediye ettiği için değerli Başkanımız Atsız Afşın Yımaz’a minnettarım. Gerçekten bu konuda gösterdiği duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkür ederim. İyi günde kötü günde vatandaşının yanında olan bir belediye başkanımızın olması çok güzel. Verdiğiniz destek bizi hem motive etti hem de güç verdi. İnşallah eşim yoğun bakım tedavisinin ardından kendi evinde bu cihazla tedavisine devam edecek. Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

“EŞİM ARTIK EVİNE DÖNEBİLECEK”

Zeki Sarıbaş, evlerinde bulunan oksijen makinelerinin yetersizliğinden dolayı yoğun bakımda olan eşi Zümrüt Sarıbaş’ın evlerine döndüğünde artık kendi 10 litrelik oksijen makinesi ile tedavisine devam edebilecek olmasının sevincini yaşadığını da söyledi.

Sarıbaş, “Eşim, hastalığın son evresinde. Makinelere bağlı olarak yaşamak zorunda. Evdeki makinelerin yetersizliğinden dolayı yoğun bakım ünitesinde tedavi olmak zorunda olan eşim, evimize geldiğinde 10 litrelik oksijen makinesiyle artık daha rahat nefes alabilecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA