‘MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI’ MERSİN’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRI’ MERSİN’DE


 

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla Türkiye’yi dolaşan ’Mobil Trafik Eğitim Tırı’ Mersin’de.

GİZEM EKİCİ

Çocukların trafik bincini arttırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye'yi dolaşan 'Mobil Trafik Eğitim Tırı'nın son durağı Mersin oldu.

Kente gelen trafik eğitim tırı, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandı ve öğrencilere tırın içinde hazırlanan mobil sınıfta, trafik eğitimi verildi. Trafik kurallarına ilişkin özel olarak hazırlanan videoları da izleyen öğrenciler, trafikle ilgili eğitimler aldı. Öğrenciler daha sonra meydana kurulan özel parkurda pedallı araç kullandı. Mobil tır içerisinde öğrendikleri trafik kurallarının teorik bilgilerini pratiğe döken öğrenciler oldukça mutluydu. Polis memurları öğrencilere yaptıkları hataları anında ve olay yerinde söyleyerek onların bilinçlenmesini sağladı.

EĞİTİMLER İŞE YARADI, TRAFİK TERÖRÜ AZALDI

Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İl Emniyet Müdür Vekili Hanifi Demirel ve Trafik Şube Müdürü Oktay Yaltı da mobil trafik eğitim tırını ziyaret ederek, öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı trafik eğitimini yerinde inceledi, eğitimler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Etkinlik ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Trafik Şube Müdürü Oktay Yatlı, 16 Eylül 2019’da hayata geçen Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ortak projesi kapsamında Trafik Eğitim Tır’larının Ankara’dan yola çıktığını anımsatarak, “Bir TIR’ımız Mersin’de, bir TIR’da Adana’da, 9-10 Aralık tarihlerinde trafikte bilinçlendirme hareketi olarak eğitimler verecek. Bu TIR’lar buradan sonra diğer illere geçerek eğitimlere devam edecekler. 2019 yılı içerisinde Yaya Önceliği Projemiz başladı. Valimiz ve il protokolü ile birlikte bunu hayata geçirdik. Yine 2019 yılı içerisinde Kırmızı Düdük gibi değişik projelerle öğrencilere yönelik hediyeler de verdiğimiz projeler hayata geçirdik. Bunların hepsi trafikte çocukların bilinçlendirilmesi adına yapıldı. Yine 2019 içerisinde Toroslar ve Akdeniz ilçelerimizde iki okul bahçesinde trafik parkı düzenlendi ve eğitimler verildi. 2019 yılı içerisinde bu yaptığımız eğitimlerden sonra 2018 yılı istatistiklerini değerlendirdiğimizde maddi hasarlı trafik kazalarında yüzde 5, yaralanmaları trafik kazalarında yüzde ve ölümlü trafik kazalarında yüzde 32 oranında düşüş sağlayarak başarı elde ettik. Biz bu eğitimlerimizi devam ettirdiğimiz sürece bu istatistiki verilerin daha da aşağılara düşeceğini tahmin ediyoruz.

İki gün boyunca çocuklara TIR’larda kırmızı ışıkta ve yaya geçitlerinden nasıl geçilmesi konularında eğitimler vereceğiz. Işıklarda ailelerine yönelik anne babalarının yaptığı hataları düzeltme adına çocukları bilinçlendireceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA