GELECEĞİN MESLEKLERİNE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAZANDIRILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN MESLEKLERİNE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAZANDIRILACAK


 

Haber Merkezi

Mersin’de ‘Burası Mersin, Burada İş Var’ sloganıyla çalışmaları devam eden ‘İstihdam Seferberliği 2019’ kapsamında Mersin Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalara teşvikler anlatıldı.

Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, İŞKUR Meslek Danışmanları Muhammed Lütfü Emre ve Özlem Yüzbaşıoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Çiğdem ve Teknoparkta faaliyet gösteren firmalar katıldı.

Toplantıda Teşvikler ve İŞKUR uygulamaları ile ilgili bilgi veren İŞKUR iş ve meslek danışmanı Muhammed Lütfü Emre, "İŞKUR ‘un işverenlere sağladığı birçok teşvik paketleri var. İşverenlerimizin bu paketlerden yararlanması için işe alacakları personellerin İŞKUR kaydının aktif ve güncel olması gerekiyor. Bunun dışında işverenlerin SGK borçlarının da bulunmaması gerekiyor" dedi.

İstihdamın kalıcı hale gelmesine yönelik devletin sağladığı teşvikler hakkında bilgiler paylaşan Emre, "Mesleki beceri geliştirme teşvikleri kapsamında, Teknopark firmaları için geleceğin mesleklerinde (Mobil Yazılım Geliştirme uzmanı, Yazılım Mühendisi, Bulut Bilişim uzmanı, Yazılım ve veri tabanı uzmanı v.b.) işbaşı eğitim programı başta geliyor. İşbaşı eğitim programında personellere tecrübe kazandırılması amaçlanıyor. 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler hem işverenler için hem de personeller için olumlu sonuçlar veriyor" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA