MİLLET BAHÇESİ’NİN İŞLETMESİNE AKDENİZ TALİP | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLET BAHÇESİ’NİN İŞLETMESİNE AKDENİZ TALİP


 

Mersin’de 140 dönüm üzerinde yapılacak Millet Bahçesi’nin işletmesine talip olan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, bu işi gayet başarılı yapabileceklerini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 2018 yılında yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi üzerine yapımına başlanan Millet Bahçesi’nin işletmesine Akdeniz Belediyesi talip oldu.

İhalesi 23 Eylül tarihinde yapılan ve TOKİ’nin kasasından çıkacak toplam 41 milyon 433 bin TL ile yapılacak Millet Bahçesi için yüklenici firma Özbek İnşaat Şirketi’ne yer teslimi yapılırken, projenin bir yılda tamamlanması planlanıyor.  İhale dosyasında yer alan bilgilere göre de 119 bin 658 metrekarelik alana inşa edilecek millet bahçesine kafeterya, kıraathane ve bir de mescit yapılacak.

“MERSİN, 140 DÖNÜMLÜK YEŞİL BİR ALANA KAVUŞACAK”

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantı döneminin birinci birleşiminde konuyla ilgili açıklamalar yapan Başkan M. Mustafa Gültak, meclis üyelerinin; Millet Bahçesi ile ilgili bilgi talebi üzerine; Millet Bahçesi yapılacak araziyi Perşembe günü ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu; “Firma geldi ve şantiyesini yıkılan aquaparkın civarına kuruyor. Resmi evraklarını aldılar ve inşaata başlayacaklar. Projeye göre 1 yılda millet bahçesi inşasını bitirecekler. Çalışma 2 etaptan oluşuyor. İlki yıkılan stadyum, ikincisi de yıkılan aquapark… Bu iki etapta çalışmalar aynı anda başladı. Aynı zamanda stadyumun yanındaki kışla da yaya köprüsü ile bağlanıyor. Arabalara kapalı olacak bu köprü. İnsanlarımız rahat bir şekilde her iki merkezi de kullanacaklar. İş artırımı ile kışla da yapılacak. Yaklaşık 40 milyon liralık bir arazi, Milli Emlak tarafından OYAK’a verildi. Kışla da artık sadece imzalara kaldı. Ondan sonra da iş artırımı ile kışla da projeye dâhil olacak. Yıkılan stadyumun yerine, stadı andıran küçük bir anfi tiyatro yapılacak. Firmaya bu bölgede inceleme yapmasını da söyledim.

Bahçelerde; güney-kuzey, doğu-batı aksları olacak. İnsanlarımız çok rahat yürüyebilecekler, gezinebilecekler ve bisikletlerini sürebilecekler. Kışla içinde de peyzaj çalışması yapılacak. Aquapark tarafından tek katlı bir sosyal tesis var. İnsanlar gelsin, çayını içsin, yemeğini yesin diye. Onun dışında yeşil alanlar olacak. Ayrıca bir seyir terası olacak. O bölge de tamamen park ve bahçe olacak” şeklinde konuştu.

“MERSİN’E ÇOK BÜYÜK BİR HİZMET OLACAK”

Yıllarca dile getirilen bazı dedikodular olduğunu kaydeden Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Yıkılan stada AVM’ler yapılacak, kışla yıkılacak, ağaçlar kesilecek, oraya lüks siteler gelecek gibi dedikoduların önünü kesiyoruz. Bu kardeşinizin ve Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın emeği çoktur. Çünkü bu ihale seçim sonrası normalde iptal olmuştu. Ben de gidip mücadelesini verdim. Sayın Bakanımızla birlikte ihaleyi tekrar yaptık. Mersin’e çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mersin’de 140 dönüm üzerinde, ağaçlı, bahçeli, böcekli, çiçekli bir alanı kalmamıştı. Böyle bir araziyi Mersin’e kazandırıyoruz. İnşallah sonrasında da Ordu Evi’ni oraya dâhil etmek var. İnsanlarımız, eski aquaparkın olduğu bölgede plaj var, insanlar ücretsiz denize girebilecekler. Atatürk Parkı’nı da Millet Bahçesi’ne katıp kombine yapmak için çalışıyoruz. Çok güzel bir alan olacak. Millet Bahçesi’nin çalıştırılmasını, işletilmesini Akdeniz Belediyesi olarak biz üstlenebiliriz. Biz de üstlenebiliriz veya TOKİ de çalıştırabilir. Bunun kararı daha verilmedi. Neler yapılacak bir görelim, artılarını eksilerini değerlendirip bunu her beraber tartışırız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA