MEÜ PROJESİNE NATO DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ PROJESİNE NATO DESTEĞİ


 

Haber Merkezi

(Mersin) Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasım Kurt'tan, “NATO Projesi”. MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kasım Kurt yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Radyolojik acil durumlarda maruziyet dozunun ve radyoaktif kaynak kimliğinin belirlenmesi” (Determination of exposed dose and radioactive source identity in radiological emergency) başlıklı proje NATO tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Proje, NATO’nun “Barış İçin Bilim ve Güvenlik Programı” (Science for Peace and Security Programme) kapsamında NATO SPS MYP G5647 proje numarasıyla 36 ay süresince desteklenecek.

Çok uluslu projede yer alan ülkeler içerisinde Türkiye (Mersin Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi), Amerika (Thomas Jefferson Üniversitesi), İsrail, Ukrayna, Polonya ve Yeni Zelanda'dan üniversitelerin yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Kurt, projenin amacının taşınabilir optiksel uyarılmalı lüminesans acil durum dozimetresini geliştirmek ve pasif dozimetre olarak radyasyon dozunu ve kaynağını belirleyecek yeteneğe sahip bir dozimetre üretilmesini tasarlamak olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kurt, "Aynı zamanda üretilen dozimetreyi okuyabilecek taşınabilir optiksel uyarılmalı lüminesans okuyucusu tasarlanıp geliştirilecek. Projenin Üniversitemize katkısı dozimetrenin geliştirilmesine katkı sağlayacak bilgileri elde edebilen bir lüminesans spektrometre tasarlayıp geliştirmek olacaktır. Proje süresinde geliştirilecek olan aygıtın optik, elektronik ve yazılım tasarımları Mersin Üniversitesi proje ekibi tarafından yapılacaktır. Geliştirilen aygıt ile yapılan ölçümlerde elde edilen bilgiler doğrultusunda dozimetrik malzemelerin geliştirilmesine bilgi sağlanacaktır. Proje tamamlandığında çıkan ürünler ile Ülkemize ve bölgemize katma değer sağlaması beklenmektedir." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA