YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATINDA AKİB YİNE LİDER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATINDA AKİB YİNE LİDER!


 

Haber Merkezi

Yaş meyve sebze sektöründe Kasım ayı ihracat verilerini değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, Türkiye genelinde yılın 11 ayında toplam 1,91 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatı yapıldığını açıkladı. Başkan Nejdat Sin, aynı dönemde en çok ihracatın yüzde 41’lik pay ve 792 milyon dolarlık değerle yaş meyve grubunda gerçekleştiğini, yaş sebze grubunda ise yüzde 29’luk payla 544 milyon dolarlık dış satıma ulaşıldığını açıkladı. Başkan Nejdat Sin, kasım ayındaki narenciye ihracatının ise yüzde 29’luk pay ile 560 milyon dolara eriştiğini duyurdu.

NARENCİYE İHRACATINDA AKİB’İN PAYI YÜZDE 79

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak yaş meyve sebze sektöründe Türkiye’nin lokomotifi konumunda olduklarını vurgulayan Başkan Sin, “Türkiye genelinde yaş meyve sebze ihracatının yüzde 47’sini, narenciye ihracatının yüzde 79’unu AKİB olarak biz gerçekleştiriyoruz. Ülkemize toplamda 893 milyon dolar net döviz katkısı sağladık. Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatına en çok katkı sağlayan Birlik olma istikrarını koruyoruz. Bu konumda olmaktan mutluluk duyuyoruz. Elde ettiğimiz başarıda emeği geçen tüm sektör paydaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ALTERNATİF PAZAR ARAYIŞI

Mevcut pazar payını korumanın, alternatif pazarlar yaratmanın, üretimde çeşitliliği artırmanın ve Türkiye imajına en iyi şekilde katkı sağlamanın yaş meyve sebze sektörü için temel hedef olduğunu Başkan Sin, şunları söyledi: “AKİB olarak önemli faaliyetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 1-3 Kasım 2019 tarihlerinde yedincisi düzenlenen Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ne göz alıcı bir stand ile katılım sağladık. 12-14 Kasım tarihlerinde de Birleşik Arap Emirlikleri/ Dubai’de gerçekleştirilen International Perishables Expo Middle East 2019 (WOP Dubai)  fuarına info stand ile ülkemizi temsil ettik. Dünyanın dört bir yanından gelen sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek, yeni ihracat fırsatlarını değerlendirmeye çalıştık.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA