KADINLAR ÇİÇEK ÜRETİP, SATIŞINI YAPACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR ÇİÇEK ÜRETİP, SATIŞINI YAPACAK


 

Haber Merkezi

Kadın istihdamını ve kadının toplum içindeki değerini artırmayı, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve Mersin’e ait ürünlerin bu sayede markalaşmasını sağlamayı amaçlayan “Sınırlı Sorumlu Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi”, çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Başkanlığını Meral Seçer’in yaptığı kooperatif, kadınlara yönelik “Bahçecilik Alanı Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Projesi” kapsamında çeşitli eğitimler vermeye başladı.

Proje çerçevesinde dezavantajlı konumda olan, sosyal güvencesi ve geliri olmayan 20 kişilik gruplar halinde belirlenen ve 16-55 yaş aralığındaki kadınlara yönelik yürütülen “Bahçecilik Alanı Bahçe Bakımı ve Peyzaj Eğitimi Projesi” ile kadınlar hem mesleki eğitim fırsatı buluyor, hem de yeni bir meslek ediniyor. Bahçecilik Alanı (Bahçe Bakımı ve Peyzaj) eğitimi sonrasında kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak, Bahçe Bakımı ve Peyzaj sektöründe meslek elemanı olarak çalışma hayatına katılabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde kadınlar Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Fidanlığı’nda eğitimlerini alabiliyor. 20 Kasım’da başlayarak, 6 Şubat’a kadar devam edecek olan 56 günlük eğitimde, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmen ve Ziraat Mühendisi Ela Yılmaz tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kadınlar, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Fidanlığı’nda bulunan seralarda uygulamalı eğitimden yararlanıyor.

Bahçe Bakımı ve Peyzaj Geliştirme ve Uyum Eğitimi’nin tamamlanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta ayrılan alana bir çiçek serası kurulacak ve kadınlar burada üretime geçecek. Serada mevsimlik çiçek üretimleri yapacak olan kadınlar, daha sonrasında satışa başlayabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA