MEZİTLİ’YE İKİNCİ SANAT DURAĞI YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’YE İKİNCİ SANAT DURAĞI YAPILDI


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi, ilginç sanatsal figürlerinin yanı sıra düzenlenen etkinliklerle de Mezitlililerin büyük ilgisini çeken Sanat Durağının ikincisini Demokrasi Meydanı yanında hayata geçirdi. İçerisinde 450 bin cam mozaik parça kullanılarak yapılan Van Gogh’un en ünlü eseri Yıldızlı Gece’nin de yer aldığı Sanat Durağı’nda aynı zamanda vatandaşların ücretsiz kitap alıp okuyabileceği Sokak Kütüphanesi de bulunuyor. 

Sanatını göstermek isteyenlerin yanı sıra dinlenmek isteyenler içinde önemli bir mekan haline gelen Sanat Durağında Mezitli Belediyesi resim kursiyerleri de çalışma yapıyor.

Çeşitli sanatsal etkinlilere ev sahipliği yapacak olan ikinci Sanat Durağının açılışına Meziti Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı yanı sıra Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Bahar Tufan, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.    

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta Sokağın oluşturulmasına katkı sağlayan Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Bahar Tufan’a anı tabağı, Van Gogh resmini yapan sanatçılar Melikşah Yıldırım ve Arzu Koraltan’a teşekkür plaketi verildi.

Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Bahar Tufan, Mezitli Belediyesi ile ortak çalışma yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Daha önce Mezitli Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü yanında açtıkları Sokak Kütüphanesinin ikincisini Sanat Durağı’nda açtıklarına vurgu yapan Tufan, en güzel yatırımın kitaba olan yatırım olduğunu dile getirdi. Vatandaşların kitaba daha kolay ulaşabilmesi için başlattıkları sokak kütüphanesinin ikincisini yine Mezitli Belediyesiyle yaptıklarını belirten Tufan “Mezitli Belediyesiyle ortak projede yer almak bizim için her zaman gururdur. Bizim için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir proje. Sokak kütüphanesinde kitaplar ücretsiz alınıp okunabiliyor. Vatandaşlarımızdan istediğimiz okudukları kitapları düzgün muhafaza etmeleri ve yanında bir kitap daha hediye getirmeleri. Mezitlililerin desteğiyle sokak kütüphanemizi daha zengin hale getirmek istiyoruz. Artık Sokak Kütüphanemiz Mezitlililere emanet. Halkımızdan tek isteğimiz buradan kitap alıp okuduktan sonra geri getirirken bir kitapta kendilerinin hediye ederek zenginleşmesini sağlamalarıdır” dedi.

Mezitli’yi kültürel ve sanatsal yönden zenginleştirmek istediklerine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı  Neşet Tarhan da, “Mezitli’nin 24 saat yaşayan bir kent olması ve bu güzelliklerin tüm vatandaşlarımız tarafından kullanılması için çaba sarf ediyoruz. İlk açtığımız Sanat Durağı sadece Mezitlililerin değil tüm Mersinlilerin buluşma noktası oldu. Vatandaşlarımız orada sadece sanatsal etkinlikler yapmıyor aynı zamanda çok önemli sosyal projeler de gerçekleştiriyorlar. Kent Konseyimizle birlikte yeniden harekete geçerek Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ikinci Sanat Durağımızı oluşturduk. Sanat Durağımızın yerel sanatçılarımız tarafından uygun şekilde kullanılması için gereken desteği vereceğiz. Burada sokak müzisyenlerimiz şarkılarını seslendirebilir, ressamlarımız sergi açabilir, tiyatrocularımız mini skeçler sergileyebilir, dans etmeyi sevenler dansları ile renklendirebilirler” dedi.

İkinci Sanat Durağında bir de Sokak Kütüphanesi bulunduğunu vurgulayan Başkan Tarhan, “Toplumsal refahın artmasının tek yolu eğitim seviyesinin yükselmesidir. Gerçek anlamda demokrasi için toplum olarak daha aydın olmak zorundayız. Daha aydın olmanın yolu da önce çok okumaktan geçer. Maalesef okumayan bir toplumuz. Biz bu seviyeyi yükseltmeye çalışıyoruz. Yarınlarda her köşede bu kitap okuma kulübelerinden görebileceksiniz. Biz de farklı projelerimizle bunu pekiştireceğiz. Kültüre, sanata ve kitaba daha fazla yer vererek Mezitli’yi dünyada daha iyi yerlere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA