İŞİTME ENGELLİLER, İŞARET DİLİ İLE BİLGİSAYAR ÖĞRENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞİTME ENGELLİLER, İŞARET DİLİ İLE BİLGİSAYAR ÖĞRENİYOR


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, işitme engelliler için Büyükşehir bünyesinde bir ilki gerçekleştirdi ve bilgisayar kursu açtı.

Kursta işitme engelli öğrenciler için işaret dili aracılığıyla temel bilgisayar eğitimi veriliyor. Kursu başarı ile tamamlayan öğrenciler, MEB’den onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası alacak ve bu sertifika ile iş başvurularında bir adım önde olacaklar.

KURS 2 AY SÜRECEK

Toroslar Halk Eğitim Merkezi’nde Bilgisayar Öğretmeni olarak görev yapan Zekiye Güneş, işitme engelli öğrencilere temel bilgisayar kursu veriyor. Güneş’in verdiği eğitimleri Büyükşehir Belediyesi’nde İşaret Dili tercümanlığı yapan Esra Alkan işaret dili ile kursiyerlere çeviriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan eğitimler hafta içi her gün veriliyor. Günde 4 saat süren eğitimler 30 Aralık’a kadar sürecek ve kursiyerler toplamda 163 saat eğitim alacak. Kursiyerler temel bilgisayar eğitimi, Excel, Word, Powerpoint öğrenecekler.

İşitme engelli bireyler için açılan bilgisayar kursu sayesinde işitme engelliler bilgisayara dair her şeyi öğrenecek ve kurs sonunda alacakları belge ile iş başvurularında bir adım öne geçecekler.

“İLK DEFA ÖZEL ÖĞRENCİLERLE ÇALIŞIYORUM”

Öğrencilere bilgisayar kursunu veren Zekiye Güneş de Büyükşehir Belediyesi sayesinde bir ilki yaşıyor. İlk defa işitme engelli öğrencilere ders veren Güneş, kurs sayesinde bilgisayara uzak olduğunu ifade ettiği öğrencileri ile ilerleme kaydettiklerini belirtti. Güneş, “163 saat eğitim vereceğiz. Bilgisayara girişi, klavye, kasa, bellek, anakart, internet, e-posta nasıl gönderilir, mail adresi nasıl açılır gibi konuları anlatıyorum. Niyetimiz bu belgeyi alıp iş başvurularında kullanmaları. Bilgisayar çok kapsamlı bir konu ve kurs öncesi bu konuya çok uzaklardı ama bayağı ilerleme kaydettik. Ben özel öğrencilerle birlikte ilk defa çalışıyorum. İlk deneyimim oldu” ifadelerine yer verdi.

“BİZE YÖNELİK HİZMETLERİN SÜREKLİ OLMASINI İSTİYORUM”

Büyükşehir Belediyesi’nin işitme engelliler için açtığı bilgisayar kursundan oldukça memnun olan Ümmügülsüm Öztürk, öğrendiklerini ve duygularını işaret dili ile aktardı. Öztürk, “Bilgisayara girişi, klavyede yazı yazmayı öğrendim. Bilgisayar kursundan çok memnun kaldım. Kurs bitiminde sertifikamı iş başvurularında kullanacağım. Bize bu kursu verenlere teşekkür ederim” dedi.

“SERTİFİKAMI İŞ BAŞVURULARINDA KULLANACAĞIM”

Kursiyerlerden Zeynep Sümer ise; “Bilgisayara girişi, klavyeye girişi öğrendim. Yazılım ve donanımı öğrendim. Belediyemizin bize verdiği hizmetlerden çok memnunum. Bunların sürekli olmasını istiyorum. Sertifikamı alınca İŞ-KUR üzerinden yaptığım başvurularda kullanacağım” diye konuştu.

“BU SERTİFİKANIN BANA ÇOK FAYDASI OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili ile verdiği kurstan son derece memnun olan Servet Elçik, “Bilgisayara girişi, klavye kullanımını ve mail atmayı öğrendim. Özellikle işaret dili destek hattını çok kullanıyorum. İŞ-KUR’a iş başvurusu yaparken bu sertifika ile başvuru yapacağım ve çok faydası olacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemiz’in bizler için verdiği hizmetlerden çok memnunum. Herkese teşekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA