MERSİN’DE Kİ PROJELER BİTİRİLMELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE Kİ PROJELER BİTİRİLMELİ


 

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Milletvekili Şimşek konuşması sırasında Mersin’de bitirilmemiş olan projelerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini önemle vurguladı.

Şimşek konuşmasında ;  “Mersin ulaştırmayla ilgili çok sayıda projeye sahiptir. Adana ve Mersin, Türkiye'de 2 milyona yaklaşan nüfuslarıyla en büyük şehirlerimizdendir. Bu sebeple Mersin-Antalya yoluyla ilgili biraz daha gayret istiyoruz. Bizim en önemli yollarımız Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman. Mersin'e ayrılan ödeneklerden en önemli payın bu iki yola, iki ana artere ayrılmasını talep ediyoruz. Çukurova Havaalanında yaşadığımız olayları, her yıl konuşmaktan yorulduk. Artık Çukurova Havaalanını bitirelim. Çukurova Havaalanı hem ulaşım olarak 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak hem de bizim ürettiğimiz ürünler dünyaya bu havaalanından pazarlanacak. Çukurova Havaalanı'nın ticarete de katkısı olacak. Çukurova Havaalanı ve Yenice Lojistik Köyü bizim vazgeçilmezlerimizdir” dedi.

“PROJE YAPILDI AMA 1 METREKARE YOL YAPILMADI”

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında, “Tarsus-Çamlıyayla yoluna Sayın Bakanın döneminde biraz hız verilmişti ama birkaç yıldır yine ağır aksak gidiyor, bu yolun içerisinde tünel var, yol var ama 60 kilometrelik bir yol ve on küsur yıldır inşaatı devam ediyor. Mersin-Gülnar-Silifke yolumuz, Gülnar-Aydıncık yolumuz ve Adana-Mersin arasındaki yolda ciddi sıkıntılar var. 8 şeritli bir proje yapıldı ama Mersin'in çıkışında yapılan bir köprülü kavşak dışında 1 metrekare bir yol yapılmadı. Adana-Mersin yolunun mutlaka gündeme alınması gerekir, ciddi bir trafik yoğunluğu var. Tarsus-Mersin arası otobanın ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Birçok şehirlerde bunlar yapıldı, önemli bir şey değil. Sadece bir tane gişe geriye alınacak ve Tarsus-Mersin arası otoban ücretsiz olacak. Bu durum şehir içi trafikte de ciddi bir rahatlama sağlayacak. Bununla ilgili sizden destek bekliyoruz Sayın Bakanım. Adana ve Mersin yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan kentlerimizdir. Adana-Mersin arasında trenle seyahat eden günde binlerce insan var.  Başka şehirlerin nüfusu kadar insan Adana-Mersin arasında trenle seyahat ediyor.  Adana-Mersin ve Karaman-Ulukışla-Mersin hızlı tren projesinin biraz daha öncelikli olmasını talep ediyoruz .” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA