BÜYÜKŞEHİR’İN 2020 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 254 MİLYON TL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İN 2020 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 254 MİLYON TL!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 2 milyar 254 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede yatırımların değil sosyal projelerin öne çıktığı görüldü.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 Yılı Kasım Ayı olağan toplantı döneminin 4’üncü birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Açılış ve yoklama ile başlayan meclise; Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç,Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nın da aralarında olduğu 14 meclis üyesi katılmadı.

Toplantıda ilk olarak 2009 yılından günümüze kadar Büyükşehir Belediyesi’nce tahakkuk veya tahsil edilen bertaraf bedellerinin ilçe belediyelerine iade edilmesine ilişkin önerge gündeme alındı. Konunun gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste daha sonra komisyonlardan gelen konular görüşüldü.

Bu kapsamda Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na muhtelif daire başkanlıklarından 42 milyon TL ödenek aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen ve oy birliğiyle kabul edilen teklif, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bir önceki toplantıda 50 bin TL olarak gündeme getirdiği ancak 100 bin TL’ye çıkartılması için yeniden komisyona gönderilen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 100 bin TL maddi destek verilmesi ile ilgili teklif de komisyonda olduğu gibi mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN 2020 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 254 MİLYON TL!

Komisyonlardan gelen tekliflerin sonuncusu ise Mersin Büyükşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesi oldu. Plan ve Bütçe Komisyonda oy birliğiyle havale edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2 milyar 254 milyon TL’lik bütçesi mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Bütçede Başkan Seçer’e 250 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verildiği görüldü.

Bütçenin kabul edilmesinin ardından meclise teşekkür eden Başkan Seçer, “Bütçemiz geçmiştir, desteğiniz için teşekkür ediyoruz, inşallah güzel bir yıl geçiririz. Bu bütçeyi akılcı bir şekilde kullanırız ve bütçe gerçekleşme oranımız yüksek olur” dedi.

MECLİSİN İŞİ GÜCÜ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

Meclis toplantısı idareden gelen konuların görüşülmesi ile devam etti. Bu kapsamda Mersin Mut İlçesi, Yazalanı Mahallesi, 413 ada, 132 No.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan tadilatı ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına sevk edildi.

Yenişehir İlçesi, Emirler Mahallesi, 102 ada, 23, 24 ve 25 parsellere ilişkin onaylanan 1/5 bin ölçekli nazım imar planına askı ilan süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili teklif İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına sevk edildi.

Mersin Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’nün yazısı ile yeniden görüşülmesi talep edilen, Erdemli İlçesi, Kargıcak Mahallesi, 639 ada 5 parsele ilişkin hazırlanan 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif de, İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık, Eğitim, Spor ve Kültür Komisyonlarına sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA