HALKA SORMAK YOK MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKA SORMAK YOK MU?


 

İki tantuni bir ayrana yaptırdığı yeni logo tasarımının “Rant yaratmıyor, meclis üyelerine bilgi verdim” diyerek savunan Başkan Seçer, halkın görüşünü almakla ilgili bir açıklama yapmazken, önümüzdeki günlerde mecliste oylama yapılacağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vahap Seçer’in oldu-bittiye getirerek ve halkla paylaşmadan kullanıma başlattığı logo değişikliği ile ilgili tepkiler artarak sürerken konu bu defa meclise taşındı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 Yılı Kasım Ayı olağan toplantı döneminin 4’üncü birleşiminde HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi söz alarak logoyu sordu. Tanrıverdi, “Bir logo meselesi var. Bu logo meclise tanıtılırken biraz değişim, çağdaşlık olmalı, yönüyle değerlendirildi ve ben de beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Ancak bu tanıtımdan sonra rant ve kopya iddiaları gündeme geldi. Bu konuda bizi aydınlatmanızı istiyorum” dedi.

SEÇER’DEN LOGO ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

Başkan Seçer de bunun üzerine bir açıklama yaparak, logo konusunun iyi anlaşılmadan tartışmanın farklı mecralara gittiğini savundu.

“Bu konuda değerlendirme yapan kalemler bildiğini okudu. Konuyu bilmiyor ama kendi bilindiği üzerinden yorumlar yaptılar” diyen Seçer, “Logo mecliste kabul edilmeden kullanılıyor” eleştirilerinin ise doğru olmadığını savundu.

Meclisi Stratejik plan çalışmalarında yeni logoyla ilgili bilgilendirdiğini açıklayan Seçer, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin logosunun hepsi bir kalemden çıkmış gibi. Logo ‘Neyi yansıtıyor’ deniliyor? İlla orada köfte, tantuni görmek istiyorlar. Allah aşkına okumuyorsunuz bari dinleyin, size sunum gönderdik. Dünyada marka kentler var, bunların logolarına bakın. Biz yeni logoda; Mersin’in M’si dedik ki bu sonsuzluk işaretinden geliyor. Değişimi, dönüşümü, güneşin rengini, denizin mavisini, Toroslar’ın karlarını ifade ettiğini belirttik. Hiçbir taraftan çalıntı değil. Hırsız gibi bir halimiz var mı? Buna intihal denir.

SEÇER’DEN “RANT YOK” İDİDASI

Müthiş bir rant yaratıyormuşuz. Doğru bir fatura ödedik. Bunu hazırlayan benim arkadaşım, muazzam bir adam. Topluma verdiğimiz mesajları, alim düzeyinde ki beyinler sayesinde yapıyoruz. Oturup iki makale yazmakla her konuda uzman olunmaz. Her konuyu o biliyor. Bırak da herkes kendi işini yapsın. Her şeyi de bilme. Bunun faturası iki tantuni, bir ayran.

Bu logo kabul edilir ya da edilmez, yüce meclis burada. Tartışıyor kamuoyu. Ben tekrar size geleceğim, sunacağım. ‘Biz bu logoyu uygun görüyoruz’ deyip oylamaya sunacağız.

Yeni logo değiştiği zaman tüm tabelalar, evraklar değişecek, milyonlarca para harcanacak deniliyor. Bu da cehaletin eseri. Yeni logoya geçtiğimizde ihtiyaç duyduğumuz alanlarda yeni logomuzla yeni tabelalarımızı yapacağız. Artı bir lira harcamaya gerek kalmayacak” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA