’ÖDÜNÇ İMGELER’ GÖRÜCÜYE ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’ÖDÜNÇ İMGELER’ GÖRÜCÜYE ÇIKTI


 

Sanatçı Orçun Çadırcı’nın 10’uncu kişisel sergisi ‘Ödünç İmgeler’ isimli resim sergisi görücüye çıktı.

Haber Merkezi

MTSO Sanat Galerisi’nde, sanatçı Orçun Çadırcı’nın ‘Ödünç İmgeler’ isimli resim serginin açılışı gerçekleşti. Sanatçının tuvale akrilik tekniği kullanarak hazırladığı 14 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçının 10’uncu kişisel sergisinin açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, Genel Sekreteri Kadir Dölek, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi ve sanatseverler katıldı.

“SANAT, MARUZ KALINAN GERÇEKLİĞİN ÇIKTILARIDIR”

Sergi açılışında konuşan Sanatçı Orçun Çadırcı, sanat eserlerinin, kendi tarihinden ya da günümüzde üretilen sanattan muaf olamayacağını söyledi. Sanatçıların bilerek ya da bilmeyerek maruz kaldığı imgelerden edindiği izlenimleri yapıt haline dönüştürdüğünü açıklayan Çadırcı, “Sanat, sanatçının yaratma edinimi ve özgünlüğü kendisine ait olmakla beraber, maruz kaldığı gerçekliğin çıktılarıdır” dedi.

Tuvallerinde işlediği imgelerde, yaşadığı kültürden coğrafyaya, okuduğu yazardan şaire kadar her türlü dış faktörden etkilendiğini aktaran Çadırcı, "Örnek vermem gerekirse fotoğrafçıların çektiği fotoğraflardaki insanlardan ya da bir bale temsilinden imgeleri ödünç alarak tablolarıma entegre ediyorum. Önce soyutlama yapıyorum, arka plan boyamasını bitirdikten sonra anlatmak istediğim konuya yönelik ödünç aldığım figürlerin eklemesini yapıyorum” dedi.

Genellikle farkında olarak ödünç imgeler aldığını dile getiren Çadırcı, serginin isminin bu nedenle ‘ödünç imgeler’ olduğunu da anlattı. 10’uncu kişisel sergisi olan bu sergiyi, başka illere de taşımak istediğini belirten Çadırcı, Mersin’in ardından aynı sergiyi Adana’da da açacağını bildirdi.

MTSO Sanat Galerisi’nde geçmiş yıllarda da sergi açtığına değinen Orçun Çadırcı, galerinin hem sanatı hem de sanatçıyı destelemek adına önemli bir vazife üstlendiğini aktardı. Ancak Mersin’de sınırlı sayıda olan sanat galerilerinin kente yetmediğine işaret eden Çadırcı, Mersin’in daha geniş ve kullanışlı galerilere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Ulusal ve uluslararası pek çok karma ve kişisel sergisi bulanan sanatçı, yazar kimliğinin yanı sıra sanat üretimini de sürdürüyor. 18 Aralık’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA