ÜÇLÜ EĞİTİM KAÇINILMAZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜÇLÜ EĞİTİM KAÇINILMAZ


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de özel eğitim zincirlerine aktarılan parayla her yıl 36 derslikli 176 tane okul yapılabileceğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de özel eğitim zincirlerine aktarılan parayla her yıl 36 derslikli 176 tane okul yapılabileceğini söyledi. Bazı okulların kontenjanlarının yarısını bile dolduramazken Anadolu Liselerinin ikili eğitime geçtiğini hatırlatan Gökçel, bu gidişle üçlü eğitimin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada devlet okullarının yetersizliğini dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir toplumu geri bırakmak istiyorsanız yapacağınız tek şey var, eğitim sistemini bozmak.” sözlerini hatırlatan Gökçel, AKP’nin en başarılı olduğu konunun eğitim sistemini bozmak olduğunu savundu.

DEVLET OKULLARI KADERİNE TERK EDİLDİ

Eğitimin özelleştirilmesi amacıyla özel eğitim zincirlerine milyarlarca lira kaynak aktarıldığını belirten Gökçel, eskinin itibarlı devlet okullarının ise kaderine terk edildiğini söyledi. Cumhuriyetin en ücra köylere bile binbir güçlükle inşa ettiği okulların bir bir kapatılarak yoksul halk çocuklarının taşımalı eğitim adıyla çileli eğitime mecbur bırakıldığını ifade eden CHP’li vekil, birkaç zengini daha da zengin etmek için devlet okullarına yeterli bütçe ayrılmadığını savundu.

ÜÇLÜ EĞİTİM ZORUNLU

Geçen sene Lise Geçiş Sınavına giren 1 milyon 200 bin öğrenciye karşın 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda 1 milyon 400 bin öğrencinin sınava gireceğini hatırlatan Gökçel,  “200 bin öğrenci için ek derslik ihtiyacı var. Geçen sene ikili öğretime geçmek zorunda kalan Anadolu Liseleri, düzenleme yapılmazsa üçlü eğitime geçmek zorunda kalacak.” dedi.

MEB HER YIL 176 OKUL YAPABİLİRDİ

İktidarın açtığı bazı okulların hiç tercih edilmezken Anadolu Liselerinin yoğunluktan 50-60 kişilik sınıflarda sabahçı-öğlenci eğitim gördüğünü belirten Gökçel, Milli Eğitim Bakanının “eğitim ve öğretim desteği uygulaması, devlet okullarındaki ikili eğitim yükünün ve derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılmasına katkı sağlamıştır” sözlerini eleştirdi. “İkili eğitim yükü özel eğitim zincirlerine para akıtarak değil, yeni okul açarak, atanmayan öğretmenleri atayarak çözülür.” diyen CHP’li Gökçel, özel eğitim zincirlerine, sadece bu yılın altı ayında aktarılan 1,5 milyar lira ile her yıl 36 derslikli 176 tane okul yapılabileceğini hatırlattı ve “2020-2021 yılı başlamadan ciddi bir planlama yapılmalı ve öğrencilerimizin okul çilesi sona erdirilmelidir.” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU

Adrese dayalı lise kayıt sistemi ile Anadolu Liselerine girmek isteyen öğrenciler, kalabalık sınıflarla karşılaşmıştı. Anadolu Liselerinin kontenjanlarının 2 katı fazla öğrenci almasıyla çoğu okul sabahçı-öğlenci ikili eğitime geçmek zorunda kalmış, öğrenciler 45-55 kişilik sınıflarda öğrenim görmeye başlamıştı. Buna karşın AKP’nin her sene yenisi açtığı çoğu İHL’ler vatandaşların tercihi olmamış, kontenjanlarının yarısını bile dolduramayan İHL’ler vatandaşın tepkisini çekmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA