“MERSİN’DE LAİKLİK YARGILANDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE LAİKLİK YARGILANDI”


 

CHP 24, 25 ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı “Laik ve Bilimsel Eğitimi Kazanacağız” başlıklı bir bildiri dağıttığı için “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama” suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandı.

Haber Merkezi

Aytuğ Atıcı, 2016 yılında Birleşik Haziran Hareketi tarafından hazırlanan “Çocuklarımıza ve Geleceğimize Sahip Çıkalım, Laik ve Bilimsel Eğitimi Kazanacağız” başlıklı bir bildiriyi Mersin Forum AVM Meydanı’nda dağıtmış ve öncesinde laikliğe sahip çıkan bir konuşma yapmıştı. O dönemde hakkında fezleke düzenlenen Aytuğ Atıcı’nın yargılanmasına geçtiğimiz günlerde Mersin’de devam edildi.

Yargılama sonunda beraat eden Atıcı’nın, duruşma tutanağına yansıyan ifadesinde, davaya konu olan bildiriyi dağıtmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu bildiride hangi cümlenin suça konu olduğunu Cumhuriyet Savcısının iddianamede belirtmemiş olması ilginçtir. Türkiye’de yaşayan bütün insanların birlikteliği için mücadele ettiğimi herkes bilir. Böyle bir iddiayı ortaya atanlar yönünden bu iddia, ileri sürenler için bir utanç konusudur” dedi.

“LAİKLİĞİ YARGILAMAYA GÜCÜÜ YETMEZ”

Bu ülkede laikliği sevmeyen insanların olabileceğini ancak laikliğin Anayasa’da güvence altına alınan bir ilke olduğunu hatırlatan Atıcı, bu dava ile hem ülke gündeminin hem de adli makamların meşgul edildiğini belirtti. Bu dava ile aslında “laikliğin” yargılanmaya çalışıldığını savunan Atıcı, buna hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Laikliği savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerine vurgu yapan Atıcı, “Bedeli ne olursa olsun laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz. İnançları siyasetle kirletmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Herkesin inancı kendine göre iyidir. Devleti yönetenlerin görevi ise herkesin inancı gereği ibadetini özgürce yapmasını sağlamaktır. Laikliği savunmanın ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama’ suçu olduğunu iddia etmek akıl ve mantığa sığmadığı gibi hukuk ilkelerine de sığmaz. Türkiye’nin her türlü tahrik ve zorlamalara rağmen bu zor günleri aşacağına ve birlikte yaşam kültürünü geliştireceğine inancım tamdır.” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA