TERAPİ GİBİ ETKİNLİK: “DOĞANIN GÖZÜNDEN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TERAPİ GİBİ ETKİNLİK: “DOĞANIN GÖZÜNDEN”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mersin Dağcılık Spor Kulübü’yle (MERDAK) ortak bir çalışmaya imza attı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mersin Dağcılık Spor Kulübü’yle  (MERDAK) ortak bir çalışmaya imza attı.

Büyükşehir Belediyesi, “Doğanın Gözünden” etkinliğiyle görme engelli bireyleri, Mersin’in merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan yaklaşık 1000 rakımlık Kepirli Göl Alanı’na götürerek doğayla buluşturdu. Rehberlerin anlatımıyla doğayla ilgili bilgileri dinleyen görme engelli bireyler, doğal alanda yürüyüş yaptı. Görme engelliler yapılan etkinlik sayesinde doğayı görmeseler de hissetti ve keyfini çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi personellerinden Fatmanur Yılmaz, etkinliğin amacından bahsederek, “Doğa yürüyüşü en yalın haliyle trekking olarak gerçekleşiyor. Biz burada engelli bireylere doğayı sevdirmek, korumak, doğadaki güzelliklerin farkına varmalarını sağlamak amacıyla yapıyoruz. Onların sosyal yaşamdaki farkındalıklarını arttırarak, sosyal yaşama adapte etmeye çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklerin talepler doğrultusunda devamı gelecek” diye konuştu.

Mersin Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Hasan Karabulut, doğada bulunmanın engelli bireyleri mutlu ettiğini belirterek, “Bulunduğumuz rakım 1000 metre civarında. Doğada temiz hava almanın, her şeyden önce doğada olmanın zevkini yaşıyorlar. Arkadaşlarımız da mutlu görünüyorlar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA