HAVAALANI İŞÇİLERİNDEN MAAŞ EYLEMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVAALANI İŞÇİLERİNDEN MAAŞ EYLEMİ!


 

Yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 3 aydır maaşını alamayan işçiler eylem yaptı, bir işçi ise kule vincine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Haber Merkezi

Yapımı devam eden Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı bu defa işçi eylemleri ile gündemde. Yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 3 aydır maaşını alamayan işçiler eylem yaptı. Bir işçi ise 50 metre yükseklikteki kule vincine çıkarak, intihar girişiminde bulundu.

“İKTİDARIN SORUNLARI İLE HALKIN SORUNLARI ÖRTÜŞMÜYOR!”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da konuyla ilgili bir basın bülteni yayınlayarak, iktidara yüklendi. Başarır, “Yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki işçilerimiz, 3 aydır maaş alamadıkları ve dolayısıyla evlerine ekmek götüremedikleri için haklı olarak eylem yapmaktadırlar.

İşçilerin paralarının ödenmediği bir havalimanı zaten bitmez. Hükümet yetkilileri, her seferinde çıkıp sırf seçim yatırımı amacıyla gelişi güzel havalimanının açılış tarihlerini vereceklerine, bölgeye gidip orada yaşanan sıkıntılara baksınlar.  3 aydır işçilerimiz evlerine eli boş gidiyor. Yazık değil mi? Bugün bir işçimiz 50 metre yüksekliğindeki vincin tepesine çıkıp intihar etmek istedi. Tek dertleri evlerine ekmek götürmek.

Ne yazık ki iktidarın gündemindeki sorunlar ile halkımızın sorunları örtüşmüyor. İktidarın gündeminde işçi yok, çiftçi yok, esnaf, memur, emekli yok. Suni gündem yaratmakla meşgul olan ülke yöneticilerinin gerçek gündemle, halkın gündemiyle ne zaman ilgileneceklerini merak ediyorum doğrusu” dedi.

EYLEM TBMM’YE TAŞINDI

Başarır ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir de soru önergesi verdi.

“Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle, ailece intihar edenlerin acı haberleriyle sarsıldığımız günlerden geçmekteyiz” diyen Milletvekili Başarır, “Yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki işçilerimiz, 3 aydır maaş alamadıkları ve dolayısıyla evlerine ekmek götüremedikleri için haklı olarak eylem yapmaktadırlar.

25 Kasım günü havalimanı inşaatında çalışan bir kişi, aylardır maaş alamamasından kaynaklı geçim sıkıntısı nedeniyle 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunmuştur. Ne yazık ki mevcut iktidarın gündemi ile halkın gündemi örtüşmemektedir.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Bu çerçevede; Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda 3 aydır maaş alamadığı ve bu nedenle hayatını idame ettiremeyen işçimizin intihar girişiminde bulunmasındaki sorumlular kimlerdir?  Yaşanan bu tatsız olayda, Hükümet olarak da sorumlu olduğunuzun farkında mısınız?

Geçim sıkıntısı nedeniyle gerçekleşen acı intihar olaylarının bir daha yaşanmaması için vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını gidermek adına herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir ve ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz? 

Havalimanı inşaatı ihalesini alan yüklenici firmaya, çalışan işçilere aylardır maaş ödememesi nedeniyle herhangi bir yaptırımda bulunulacak mıdır? Bulunulacaksa bu yaptırımlar nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA