EMNİYETTEN ŞOFÖRLERE ‘DENETİM’ UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMNİYETTEN ŞOFÖRLERE ‘DENETİM’ UYARISI!


 

Haber Merkezi

Tarsus Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda kent içinde toplu taşımacılık yapan kooperatiflerin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran şen, ev sahibi olarak yaptığı açılış konuşmasında, şehir içi trafik güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına uyması, trafik kazalarının en alt düzeye indirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirterek, böyle bir toplantıya gösterilen duyarlılık nedeniyle katılımcılara teşekkür etti.

“BİZİM DERDİMİZ KURAL İHLALİ YAPANLARA SÜREKLİ CEZA YAZMAK DEĞİL”

Emniyet Müdürü Ercan Elbir, bu toplantıyı yaya ve trafik güvenliği, ölümlü ve yaralamalı kazaların azaltılması için düzenlediklerini belirterek, “Trafik hayattır, bizim hayatımız trafiktir. Bu işten geçimini sağlayan toplu taşıma araçlarının sahip ve sürücülerine trafik kurallarını hatırlatmak, ihtiyaca göre yeni düzenlemeler yapmak, toplu taşımalarda kural ihlallerini önlemek istiyoruz. Bizim derdimiz kural ihlali yapanlara sürekli ceza yazmak değil, onları ikaz ederek kurallara riayet etmelerini sağlamak ve bunun neticesinde de karşılıklı güven ve hoşgörüye dayalı bir şekilde nizami bir şekilde faaliyetlerine devam etmelerini sağlamaktır” dedi.

“Trafik bir kültürdür. Ancak toplum olarak biz bu kültürün biraz uzağındayız” diyen Emniyet Müdürü Elbir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İsteğimiz toplu taşıma araçlarımızın kurallara uygun bir şekilde vatandaşları huzurlu bir şekilde taşımaları, yol, yolcu ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışma içinde görmektir. Önümüzdeki günlerde toplu taşıma araçlarında muayene, asayiş ve araç kontrolü gibi kontrolleri yapacağız. Toplu taşıma araçlarında beyzbol sopası ve bıçak gibi malzemeler bulundurulmayacaktır. Araç sürücüleri kavga etmeye değil, evine ekmek götürmek için direksiyon başına geçiyor. Onun için güz<el şeyler yapalım. Ben yaptım demiyorum. Sizler güzel şeyler yapmış olacaksınız ve bizde bu güzelliklerle mutlu olacağız, sizlerle övüneceğiz. Bireyler olarak sokağa çıktığımız anda trafikle muhatabız. Trafik bir yaşam biçimidir. Bakın Valilerim dahi yayalar için sokağa inip, araç kontrollerinde araç içindeki çocuklara ve gençlere araç sürücülerinin emniyet kemerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları için tavsiyelerde bulunulmasını istiyor. Trafik güvenliği konusunda hepimiz büyük hassasiyet göstermeliyiz.”

Emniyet Müdürü Elbir, toplu taşıma aracı sürücülerinin yolcuyla muhatap olurken kibar olmalarını, gereksiz yerde korna çalıp, gürültü kirliliğine yol açmamalarını, durak dışı yerlerde yolcu indirip, bindirmek suretiyle kural ihlali yapmamaları uyarısında bulunarak, “Toplu taşıma aracı sürücüleri esnafları olarak birbirinizin haklarına da riayet etmelisiniz. Hepiniz evinize ekmek götürmek, çoluk çocuğunuzun nafakasını çıkarmak için çalışan insanlarsınız. Esnafların ekmeğini ne kadar zor kazandığını hepimiz çok iyi biliriz. Bizim derdimiz ceza yazmak değil, ama kurallara uyulmadığı takdirde de ceza yazmak durumunda kalıyoruz. Bunun için yapacak bir şey yok. Yolcularımızın ve trafik güvenliğimiz için kurallara harfiyen riayet etmeliyiz. Yolcu ve trafik güvenliği son derece önemlidir” diye konuştu.

Toplantıda toplu taşıma kooperatifleri başkan ve yöneticileri de düşüncelerini dile getirip, taleplerini iletme imkanı bulduklarını dile getirdiler.

Toplantıya Emniyet Müdürü Ercan Elbir’in yanı sıra Emniyet Müdür yardımcısı Adnan Ünsal, Kent içi Trafik Amiri Bekir Doğanay, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Yönetim Kurulu üyeleri Adem Göçer, Hidayet Şahin ve Ayhan Mantar, Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya, Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Nafiz Kızılyaka, 12 Nolu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Fatih Yalçın, Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Tıraş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Otobüs İşletmesi Müdürü Kadir Pekdağ ve Yöneticiler katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA