“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR!”


 

Gizem Ekici

Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Mersin Ulu Cami önünden başlayan yürüyüşe; AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürü Veysel Topkaya, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Turuncu atkı, balon ile ellerindeki dövizler ve sloganlarla şiddete tepkilerini dile getiren kadınlar, artık kadına karşı şiddetin son bulmasını istediler.

Kadına yönelik şiddete hayır dediklerini söyleyen İl Müdürü Veysel Topkaya, “Mersin Aile Çalışma Sosyal İl Müdürlüğü ve Bakanlık olarak yılın bir günü değil, yılın tamamı; okullarımızda, kışlalarımızda, ceza infaz kurumlarımızda, kamu kurum ve kuruluşlarımızda personellere, mahalle muhtarlarına ve vatandaşlarımıza yönelik ailenin korunması ve kadına yönelik şiddet konulu eğitimler düzenlemekteyiz. Müdürlüğümüze bağlı kuruluş olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), 7 gün 24 saat çalışmakta olup şiddete uğramış ya da uğrama ihtimali olan kadınlarımız için tıbbi, hukuki, psikososyal ve maddi destek sağlamaktadır. Kadına yönelik şiddeti bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda kadına yönelik şiddetin her türlüsüne ki bu şiddet; fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik her şekilde olabilir, hayır diyoruz” dedi. Bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini dayanışmaya çağıran Topkaya, huzurlu toplum için herkesin çalışması gerektiğini söyledi.

Katılımcıların ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganı attığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA