EĞİTİMCİLER 24 KASIM’I COŞKUYLA DEĞİL, BURUK BİR GÜLÜMSEMEYLE KARŞILADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİMCİLER 24 KASIM’I COŞKUYLA DEĞİL, BURUK BİR GÜLÜMSEMEYLE KARŞILADI


 

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü coşkuyla değil, buruk bir gülümsemeyle karşıladıklarını söyledi.

Haber Merkezi

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yazılı bir açıklama ile kutladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ü Başöğretmen diye anan Boyar Sözlerine şu şekilde devam etti; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz”.

“YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞMAKTADIRLAR”

Öğretmenlerin bir türlü çözüm getirilemeyen problemlerini dile getiren Boyar; “Kutlanmaya başladığı 1981 yılından beri biz eğitimcilerin yüzünü en çok güldüren tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, maalesef birkaç yıldır öğretmenler tarafından eskisi gibi coşkuyla değil, buruk bir gülümsemeyle karşılanmaktadır. Öğretmenin bir türlü çözüm getirilmeyen problemlerine, eğitimin sermaye ve gericilerin talanına açılmasından sonra, bu sene bir de ekonomik kriz eklenmiş, öğretmenlerin yaşamı daha da zorlaşmıştır. Dünyanın en kıymetli mesleği olan öğretmenliği yapmak için üniversite sıralarında dirsek çürüten yarım milyona yakın gencimiz, atanmadığı için mesleğine kavuşamamanın hayal kırıklığı içinde yaşama tutunmaya çalışmaktadırlar” dedi.

“MODERN ÇAĞIN KÖLELİK SİSTEMİNİ YARATMIŞTIR”

Öğretmenlik mesleğini icra edenlere uygulanan prosedürleri dile getiren Boyar, kölelik sistemine benzetme yaparak örnek verdi Boyar; “Kamuda mesleğini icra eden öğretmenlerimiz, keyfi disiplin cezaları, sürgün niteliğinde görevlendirmeler ve liyakatsiz atanan yöneticilerin mobbingine maruz kalırken, özel okullardaki meslektaşlarımızdan AVM'lerde okul tanıtımı yapmaları bile istenir hale gelmiştir. Öğretmenlerin sözleşmeli, ücretli, kadrolu diye kategorilere ayrılması, emek sömürüsünü artırmış, modern çağın kölelik sistemini yaratmıştır. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş'in son ekonomi araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Ekim ayında 2 bin 625 liraya, yoksulluk sınırı ise 9 bin 694 liraya yükselmiştir” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER DE BU OCAK SÖNDÜREN EKONOMİK TABLODAN PAYINI ALMIŞTIR”

Ekonomik krizin öğretmenleri de etkilediğini söyleyen Boyar, maaş zamları hakkında şöyle konuştu; “Kamu emekçilerine yüzde 3-4 oranında ücret artışı reva gören AKP iktidarı, doğalgaz, elektrik gibi mecburi tüketim kalemlerine yüzde 60 ve temel gıda malzemelerine yüzde 40-50 zam yapmıştır. AKP, yanlış ekonomi politikalarıyla kendi yarattığı krizi de emekçiye fatura etmiş, öğretmenler de bu ocak söndüren ekonomik tablodan payını almıştır. Öğretmene yaşatılan bu ekonomik eziyete, 3600 ek göstergenin seçim kampanyaları sırasında dillerden düşürülmemesine rağmen hala verilmemiş olması da eklenmiştir”.

“GERİCİ VE PİYASACI BİR SİSTEMİN”

Eğitim sistemine yapılan politikaların gerici olduğunu söyleyen Boyar; “Eğitimde giderek dozu artırılan gericileştirme ve piyasalaştırma politikaları da öğretmenlerin kabusu olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine yakışır şekilde nesiller yetiştirmek için okullardaki gerici faaliyetlerle mücadele etmek öğretmenler için artık meslekten koparılmaya kadar varmıştır. Kendi alanları olan eğitimde atılacak hiçbir adıma dair fikri dahi sorulmayan öğretmenler, gerici ve piyasacı bir sistemin içinde eğitim vermeye gayret göstermektedir. AKP'nin getirdiği 4+4+4 garabetiyle zaten ağır tahribat yaşayan eğitim sistemi, gerici müfredat; tarikatların vakıf adı altında okullara sokulması; büfe açar gibi okul açılmasına imkan tanınması; yapboz haline getirilen sınav sistemi; çağın gereklerine değil sermayenin ihtiyaçlarına göre atılan adımlar; ikili eğitim ve taşımalı eğitim utancının hala sürdürülmesi gibi rahatlıkla uzatılabilecek bir liste nedeniyle öğretmenler, veliler ve öğrenciler için cehenneme dönmüştür” şeklinde konuştu.

“AKILLARINA VE YAŞAMLARINA DEĞER VERMEKLE OLUR”

Son olarak meslek itibarının düşürülmesinin şiddeti doğurduğunu belirterek; “Meslek itibarı zayıflatılan, statüleri düşürülen öğretmenler, çok kolay tehdide uğrar, şiddete maruz kalır hale gelmiştir. Öğretmenlere bu tabloyu reva gören yöneticiler bilmelidir ki bugün Öğretmenler Günü vesilesiyle söyleyecekleri güzel sözler öğretmenler için ikiyüzlülükten başka bir anlam ifade etmeyecektir. Öğretmenlere kıymet vermek, bunu söylemekle, yılda bir kez hatırlamakla değil, onların haklarını teslim etmekle, akıllarına ve yaşamlarına değer vermekle olur. Eğitim-İş olarak tüm meslektaşlarımızın Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz ve her birini daha mutlu olacağımız Öğretmenler Günleri'ni yaratma mücadelemize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA