PAYLAŞMAK VE ONARMAK İÇİN BULUŞTULAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAYLAŞMAK VE ONARMAK İÇİN BULUŞTULAR


 

Tüketime mahkum edilen ve yalnızlaştırılan insanlığın kurtuluşunu paylaşmakta ve onarımda arayan Kültürhane ve ÇİTTA, bu yıl “Paylaşmanın Sanatı ve Zanaati Festivali”nin ikincisini ‘onarım’ temasıyla gerçekleştirdi.

GİZEM EKİCİ

Kültürhane ve Çukurova İnsan Tohum Toprak Atölyeleri’nin (ÇİTTA), Hollanda Başkonsolosluğu ve Yenişehir Belediyesi işbirliğinde, MAYA Derneği’nin katkıları ile düzenlenen “2. Paylaşmanın Sanatı ve Zanaatı Festivali” Dikenli Yol Semt Pazarı’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışına; Yenişehir Belediye Başkan Vekili Harun Gökalp ve Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu, ÇİTTA’dan Özlem Özgür Arıkan, Hollanda Başkonsolosluğu’ndan temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı.

“YALNIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILDIĞIMIZ BUGÜNLERDE BİRLİKTE OLMANIN GÜCÜNÜ, MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Açılışta ilk olarak söz alan Kültürhane kurucularından Prof. Dr. Ayşegül Yılgör, etkinliğin tüm katılımcılarını sahneye davet ederek, destekleri için teşekkür etti. Kültürhane’nin bir paylaşma düşüncesi üzerine kurulduğunu anımsatan Yılgör, “Biz kitaplarımızı yıllarca biriktirdiğimiz bilgimizi, deneyimimizi, dostlarla ve kamuoyuyla paylaşmayı arzu etmiştik. Onun için bu adımı atmıştık. Daha sonra gördük ki dostlar bizimle paylaşmaya başladılar; kitaplarını, desteklerini, dostluklarını paylaştılar. Her şeyiyle karşılıklı paylaşım içerisinde büyüdük, geliştik. Dostluğumuzu bilgimizi, deneyimlerimizi… İşte bugün de bunu bir başka şekle dönüştürüyoruz. Burada tabiî ki Hollanda Başkonsolosluğu’nun katkısı, teşviki, desteği var. onlara da çok teşekkür ediyoruz. Gerek barış akademisyenlerinin ve gerek Kültürhane’nin sürekli ifade ettiği; dostluk, barış, kardeşlik, dayanışma, onarma gibi kavramların artık neredeyse uluslararası hale geldi. Buna benzer etkinlikler Türkiye’de ve dünyanın değişik yerlerinde düzenleniyor. Bu açıdan hedefimizin bir şekilde gerçekleştiğini izliyoruz, ondan dolayı mutluyuz. Etkinliğimizi buradaki çeşitli atölyeler, konserler, üreticilerin ürün sunumu, tanıtımlar ve Kültürhane’de yapılacak etkinlikleri kapsıyor. İki gün boyunca birlikte deneyimlerimizi paylaşacak, müzik dinleyecek, onarım yapacağız. Yani yan yana olmanın, birlikte olmanın getirdiği yalnızlaştırılmaya çalışıldığımız bugünlerde birlikte olmanın gücünü, mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

 

FARKINDALIK YARATILDI

Daha sonra söz alan Yenişehir Belediye Başkan Vekili Harun Gökalp, “Yenişehir Belediyesi’nin böyle bir etkinliğini çinde bulunmamız bizim için gurur verici. 2.’incisi yapılan bu etkinlikte, ülkemizin içinde bulunduğu zor durum düşünüldüğünde paylaşmanın ne kadar kıymetli olduğunun farkındalık yaratması için yapılan bir etkinlik. Bunu düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİTTA’dan Özlem Özgür Arıkan da, “ÇİTTA olarak bu sene ikincisine yardım etme fırsatı bulduğumuz festivalimizin teması ‘onarım’. Neden onarım? Çünkü bu kadar çok tüketmek, yenisini almak, elimizdekini çok hızlı geride bırakabildiğimiz bir zamanda atmayıp onarmak, tekrar kullanmak veya bunu birileriyle paylaşmak, ihtiyacı olana verebilmek bizim öne çıkarmak istediğimiz bir durumdu. Bu senede stantlarımızın tamamında onarım temasıyla ilgili çalışmalar, çeşitli atölyeler olacak” dedi.

Bu yıl ‘Onarım’ temasıyla açılan festivalde çok sayıda stant kurulmasının yanı sıra; onarım konulu paneller, farklı dallarda atölyeler, Serdar Keskin, ORFEO Trio, Murat Meriç ve Mersin Oda Korosu konserleri ile düzenlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA