EĞİTİMCİLER ANKARA’DA MİTİNG YAPACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİMCİLER ANKARA’DA MİTİNG YAPACAK!


 

Mersin’de Eğitim-Sen üyesi emekçiler sorunlarının çözümü için 23 Kasım’da Ankara’da yapacakları mitinge destek çağrısı yaptılar.

Gizem Ekici

Eğitimciler, iktidarın eğitim alanındaki politikalarına tepki göstermek için Ankara’da bir araya gelecek. Eğitim Sen’in, “Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için” sloganı ile düzenleyeceği etkinlik 23 Kasım’da gerçekleştirilecek. Miting öncesi Eğitim - Sen Mersin Şubesi basın toplantısı düzenledi.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, eğitimdeki adaletsizliklere ‘dur’ demek için destek çağrısı yaptı. Milli eğitim uygulamaları, haksız işten çıkarmalar, öğrencilerin eğitim hakkı gibi birçok konuyu ele alan Başkan Muşlu, eğitim sorunlarının acil çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yerellerde okulların dini vakıf ve derneklerle yaptığı işbirliğinin eğitim sistemini tehdit ettiğini söyleyen Başkan Muşlu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda kendi sorumluluğu olması gereken eğitim alanını, Diyanet İşleri Bakanlığı başta olmak üzere, çeşitli dini vakıf ve derneklere açması son derece tehlikelidir. Devlet eğitimi ve toplumsal yaşamı örgütlerken bunu dini kurumlara, dini kurallara, söylemlere ya da referanslara göre yapmamalı, özellikle eğitim sistemini dini kurumlara göre değil, evrensel ve bilimsel gerçeklere, toplumsal ihtiyaçlara göre düzenlemelidir” dedi. MEB’in görevi çocuk ve gençleri insanlığın ortak evrensel değerleri doğrultusunda yetiştirmek olması gerektiğini söyleyen Muşlu, “Temel insan hakları ve çocukların yararını gözetecek, çocuk ve gençlerin kendini gerçekleştirebilmesi için mevcut bilgi birikimine ulaşmasına ve eleştirel düşünce becerisini kazanabilmesine olanak sağlayacak somut adımlar atmak olmalıdır. Dini vakıf ve derneklerin okullarda örgütlenmesine hizmet edecek her faaliyet yasa dışıdır ve kesinlikle kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Okullarda sık sık mevlit okutulmasının ve bunlara katılımın zorunlu tutulmasının artık normalleştirildiğini belirterek konuşan Başkan Muşlu devamında şunları söyledi, “Bu etkinliklere öğrenci ve öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulması, dini vakıf ve dernek elemanlarına açılması aslında her eğitim kurumunun adı ne olursa olsun birer İmam Hatip’e dönüştürülmek istendiğini göstermektedir”.

“‘İYİLİK İÇİN BİR DAKİKA PROJESİ’ DENETLENMELİ VE İSTİSMAR EDİLMEMELİDİR!”

Yenişehir ve Milli Eğitim’in Kızılay’la işbirliği çerçevesinde, okullarda uygulamaya geçirdiği “İyilik İçin Bir Dakika” projesinin öğrencilere; iyilik yapma, yardımlaşma ve dayanışma boyutuyla olumlu katkılar sağlayacağını ve bu tarz uygulamalara karşı olmadıklarını belirten Başkan Muşlu, “Eylül 2020’de bitirilmesi düşünülen bu projede her ay öğrenciler 1’er lira, velilerden ise uygun gördüğü miktarda yardım toplanacaktır. Ancak bu yardımların denetiminin nasıl sağlanacağı ve istismar edilmemesi için ne gibi mekanizmalar kurulduğu muğlaktır. Bizler bu konunun takipçisi olacağımızı ve özellikle ilçe milli eğitim okullarımızda sayım ve denetleme komisyonları kurmasının önemli olduğunu belirtiyoruz” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Muşlu; kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmenlerin acil çözüm bekleyen ekonomik, hukuksal sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını gerektiğini belirtti. “Harcadığı onca emeğe rağmen ataması yapılmayan öğretmenlerin, güvencesiz, düşük ücretle, uzun süreler çalışmaya mecbur bırakılan özel eğitim kurumu öğretmenlerinin, düşük ücret ve ağır koşullarda çalışmak zorunda bırakılan eğitim emekçileri olan, hizmetli, memur, teknik personelin sorunlarına acil çözüm istiyoruz” diyen Muşlu, kararların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

KHK kararı ile bir gecede işsiz kalan ve hakları yenen eğitimcilerin iade edilmesi gerektiğini de belirten Muşlu, çocukları için mücadele etmek zorunda bırakılan veliler hakkında da şunları söyledi; “Kamu okullarında kayıt parası, katkı payı, bağış adı altında ücretler dayatılan veya özel okullara mecbur bırakılan velilerimizin sesi duyulsun istiyoruz” dedi.

23 KASIM’DA ANKARA’DAYIZ!

Başkan Muşlu Eğitim-Sen’in 23 Kasım’da Ankara’da düzenleyeceği toplantıya, tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri, velileri, bilim insanlarını ve tüm yurttaşları davet ederek, “Haklarımız ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için 23 Kasım’da Ankara’da buluşmaya davet ediyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA