MERSİN ORMAN ZENGİNİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ORMAN ZENGİNİ!


 

Türkiye’de A’dan Z’ye orman haritası: Yüzölçümü ve nüfusa göre en ormanlık iller sıralamasında Mersin’de yer aldı!

HEDİYE EROĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği "Milli Ağaçlandırma Günü" vesilesiyle düzenlenen etkinlikler gözleri bir kez daha Türkiye’deki ormanların durumuna çevirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre 2015 yılı itibariyle Türkiye’nin yüzde 29’u ormanlarla kaplı. Bu oran Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise yüzde 43.

Veriler, Türkiye’de ormanlık alan oranının son 15 senede yüzde 5 yükseldiğini gösteriyor. Eski adıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’nin yüzde 28.6’sı ormanlarla kaplı. Bu oran 1973’te yüzde 26.1, 1999’da yüzde 26.7; 2004'te yüzde 27,2 ve 2012’te yüzde 27.7 idi. Peki, Türkiye’de en çok ve en az ormanlık hangi ilde? Kişi başına düşen en yüksek ve düşük ormanlık alan hangi ilde? Yüzölçümüne göre karşılaştırıldığında ormanla kaplı alan oranı hangi illerde yüksek? Türkiye’nin orman verilerini A’dan Z’ye çıkardık.

EN FAZLA ORMANLIK ALANA SAHİP İLLER ARASINDA MERSİN’DE VAR

Türkiye’de en fazla ormanlık alan Antalya’da bulunuyor. 1 milyon hektar alanı geçen tek il Antalya. Bu ilde tam 1 milyon 146 bin hektar ormanlık alan bulunuyor. Antalya’yı sırasıyla 873 bin hektar ile Kastamonu, Mersin (835 bin), Muğla (829 bin), Kütahya (646 bin), Balıkesir (632 bin), Adana (593 bin), Denizli (588 bin), Manisa (542 bin) ve Bolu (531) takip ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA