REHİN ALINAN KADIN ADALET ARAYIŞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

REHİN ALINAN KADIN ADALET ARAYIŞINDA!


 

Karısını saatlerce bıçakla rehin alan Ali Altundal’un yargılandığı davanın ikinci duruşmasında kadını avukatları, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve silahlı tehdit suçlamalarının itham edildiği sanığın nitelikli yaralamadan da ceza alması için savunma yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Kocası Ali Altundal’ın sistematik şekilde şiddet uyguladığı ve iki çocuğuyla birlikteyken katledilmek üzere rehin tutulduğu sırada kurtarılan Nurcan Altundal’ın davasının ikinci duruşması görüldü. Mersin 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya iki çocuğuyla birlikte katılan Nurcan Altundal, adalet istedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin de müdahil olduğu davada ilk duruşmada olay günü tutanak tutan polislerin dinlenmesine ilişkin talep doğrultunda iki polis memuru dinlendi.

ÇOCUKLAR İLK KEZ DİNLENDİ!

Duruşmada ayrıca çiftçin iki çocuğu da ilk kez dinlendi. Çocuklar babalarının annelerini rehin aldığını beyan ederken, Ali Altundal’ın avukatının savunmasını; sanığın çocuklara fiziksel şiddet uygulamadığı üzerinden yapmaya çalışması dikkat çekti. Ancak Nurcan Altundal’ın avukatı Filiz Soylu Bozan bu duruma itiraz etti.

BOŞANMA DAVASI AÇTI!

Ayrıca sanık avukatlarının olay üzerinden uzun bir süre geçtiğini, sanığın 3 aydır tutuklu olduğunu, bağlarının kopmaması için tutuksuz yargılanmasını talep etmesi de tepki çekti. Bunun üzerine Nurcan Altundal’ın avukatı Filiz Soyer Bozon itiraz ederek, “Aile bağlarının korunması söz konusu değil. Biz boşanma davası açtık. Aynı zamanda koruma ve uzaklaştırma kararlarımız var” dedi.

NİTELİKLİ YARALAMA DA VAR!

Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve silahlı tehdit suçlamalarının itham edildiği sanık Ali Altundal’ın Nurcan Altundal’ı bıçakla yaraladığına dair suçlamayı da gündeme getiren avukatları, Mersin Üniversitesi tıp Fakültesi’nin raporunun dosyaya alınmasını talep etti. Raporun bu yönde gelmesi halinde sanık Ali Altundal’a yönelik suç vasfı değişecek ve nitelikli yaralama suçu ile daha ağır ceza alması sağlanacak.

Ali Altundal pişman olduğunu belirtirken, avukatı sanığın tahliyesini istedi. Nurcan Altundal ise şikayetçi olduğunu tekrar vurguladı. Ali Altundal’ın tutuklu yargılanmasının devam etmesine karar verilen dava 16 Aralık 2019 tarihine ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA