ŞİDDETE İSYAN EDEN, KARŞI ÇIKAN KADIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİDDETE İSYAN EDEN, KARŞI ÇIKAN KADIN


 

Nurcan Altundal’ın mahkemesi öncesinde açıklama yapan Mersin Kadın Platformu, “Nurcan Altundal’ın bu şiddete isyan eden ve karşı çıkan bir kadın” dedi.

Gizem Ekici

Eşi tarafından sistematik bir şekilde şiddete maruz kalan ve 1 Eylül günü çocuklarının gözü önünde bıçakla 6 saat rehin alınan Nurcan Altundal’ın ikinci duruşması 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme öncesi açıklama yapan Mersin Kadın Platformu her kadının yanında olacaklarını belirttiler, sloganlar atarak “Ölmek değil, yaşamak istiyoruz” dediler.

Mahkeme öncesi Adliye önünde açıklama yapan Mersin Kadın Platformu üyesi Ceren İnan, “Bu şiddete isyan eden Nurcan için buradayız” diye konuştu. Bugünde Cemile Aslan için Adliye önünde olacaklarını söyleyen İnan, “Kadınların isyanını, katledilmeye karşı sesini yükseltmesini burada da yükseltmeye, dayanışmayı büyütmeye tüm kadınları davet ediyoruz. Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz. Ülkenin dört bir yanından ‘Ölmek istemiyorum!’ çığlığı yükselirken, bizler ‘Kadın cinayetlerini acil önle!’ diyerek adliye önlerinde,  sokaklarda, kampüslerde olmaya devam ediyoruz. Tüm kadınları da bu davalara destek çıkmaya davet ediyoruz. Nurcan Altundal’ın da yanında olmaya, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

2 çocuğuyla saatlerce rehin alınan Nurcan Altundal’ın bu şiddete isyan eden ve karşı çıkan bir kadın olduğunu söyleyen İnan, “Bizlerde onun yanında dayanışmayı büyüterek kadın isyanını yükselterek 25 Kasım öncesi bir kez daha tekrar ediyoruz, Ölmek değil, yaşamak istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA