BÜYÜKŞEHİR’DE İŞÇİ KIYIMI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE İŞÇİ KIYIMI!


 

Büyükşehir Belediyesi’nde; performans düşüklüğü bahanesi ile işten çıkarmalar sürüyor! Savunma evrakı bile hazır!

SERKAN TULTAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi”nde bazı çalışanlar üzerindeki baskılar artarak devam ediyor. Bir süredir performans düşüklüğünü bahane gösteren belediye yöneticileri, çeşitli birimlerde çalışan yüzlerce kişinin işine son verirken, şimdilerde ise önceden hazırlanmış basılı evraklara savunma yazılmasını isteyerek, işçi kıyımını sürdürüyorlar.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI, KENDİLERİNİ YETİŞTİRMEDE YETERSİZ OLDUĞU İDDİA EDİLEREK İŞTEN ÇIKARILIYOR

İşçilere dağıtılan evraklarda, “İddialar” başlığı altında, “Belediye hizmetlerinin kamu menfaatlerine uygun biçimde ifası zorunlu olduğundan yapılan inceleme ve değerlendirmelere göre, verilen görevi isteksiz yerine getirdiğiniz, işyerinin işleyişini yürütümünü olumsuz etkilediğiniz, verilen işleri aksatarak iş ortamını olumsuz etkilediğiniz, düşük performans gösterdiğiniz, kendinizi yetiştirme konusunda yetersiz olduğunuz ve çalışma verimliliğinizin azaldığı görüldüğü şekilde tespitler yapılmıştır. Konu ile ilgili savunmanızı 1 iş günü içerisinde yapınız” şeklinde kalıp ve sonucu belli olan ifadelerle çalışanlardan savunmaları isteniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kuruluş olan MESKİ’den sonra, belediyenin diğer kurumlarında da başlayan işçi kıyımlarında, bu şekilde 80 kişinin savunmasının alınarak işten çıkarıldığı/çıkarılacağı öğrenilirken bu sayının artacağı da konuşuluyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA