METRO HATTININ GÜZERGAHI DEĞİŞİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METRO HATTININ GÜZERGAHI DEĞİŞİYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır prestij projesi olarak öne çıkan ancak bir türlü startının verilemediği Metro Projesi’nde bu defa da güzergah değişimi yapılmak isteniyor!

Haber Merkezi

Mersin’de yapımı yılan hikayesine dönen projelerden biri olan Metro Projesi’nde halk artık temel atılmasını beklerken, bu defa da güzergah yenileme hamlesi geldi Önceki dönem Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kendi projesi ile bakanlığın projesi arasındaki seçimi ile ilgili 5 yıl kaybeden Mersin şimdi de Vahap Seçer yönetiminin yeni güzergah çıkışı ile bir 5 yıl daha kaybetmekten endişeli!

İlk projede güzergah; Cumhuriyet-Soli-Mezitli- Babil-Fuar-Marina-Liseler-Forum-Türk Telekom-Tulumba-Özgür Çocuk Parkı-Gar-Üçocak-Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Serbest Bölge olarak belirlenirken, Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile değişikliğe gidildiği bildirildi.

METRO HATTI; ŞEHİR HASTANESİ, YENİ OTOGAR VE ÜNİVERSİTEYE UZANACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kadın Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte Mersin için büyük önem taşıyan Metro projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Metronun hem güzergahını değiştirecek, hem de maliyetini düşürecek bir proje hazırlayacaklarını ifade eden Başkan Seçer, Metro hattının Şehir Hastanesi, yeni otogar ve üniversiteye uzanacağını söyledi.

“HAFTAYA LANSMAN YAPACAĞIZ”

Daha önceki dönemlerde hazırlanan Metro projelerinde Mezitli-Gar arasında bir Metro hattı yapılmasını öngörüyordu. Şehir Hastanesi, yeni otogar ve Mersin Üniversitesi ise bu projelerde yer almıyordu.

Başkan Vahap Seçer, yolcu potansiyelini dikkate alarak, bu 3 noktayı da içine alan yeni bir Metro projesi hazırlayacaklarını belirterek, “Metro kesin olacak. Muhtemelen haftaya lansman yapacağız. Şehir Hastanesi ve otogar hattına yüzeyden metro, Fuar Alanı kavşağından Üniversiteye tramvay olacak. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Mezitli-Gar hattı değil. Akdeniz’e de girelim dedik. Akdeniz de Metro’dan faydalanacak. Eski otogardan başlayıp Siteler’den geçecek, Şehir Hastanesi’ne, oradan yeni otogara inecek” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA