KORKUTAN DERE TEMİZLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUTAN DERE TEMİZLENİYOR


 

Haber Merkezi

Mersin’de 29 Aralık 2016 yılında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Yalınayak Deresi’nde kış ayları öncesi temizlik çalışması başlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ani yağışlarda taşkınların önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden dere temizliği konusunda hassas bir şekilde çalışıyor.

Dere temizlik çalışmaları kapsamında 16 iş makinesi kullanılıyor. Yalınayak Deresi’nin temizlik çalışmaları sona erdiğinde yaklaşık 10 km’lik bir kısım temizlenmiş olacak.

Çalışmalar sayesinde dere yatağı içerisinde biriken yabancı maddeler uzaklaştırılarak, suyun sağlıklı akışı sağlanıyor. Toplam 10 kilometrelik alanda yapılan çalışma ile vatandaşların kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçilerek, olası taşkın risklerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Toroslar İlçesi Yalınayak Mahallesi’nde 5 dönemdir muhtarlık yapan Osman Yıldırım, “Yalınayak deremizde her sene bir temizlik şart oluyor. Bu sene de Büyükşehir Belediye Başkanımız’dan rica ettik. Bu yıl da çok güzel ve muntazam bir şekilde temizlik yapılıyor. Emeği geçen kişilerden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum. Ara ara temizleniyordu ama bu şekilde temizlenmemişti. Eskiden dallar ve pislikler temizleniyordu. Bu sene çok detaylı temizlendi ve çok güzel oldu. Mahalleli de çalışmalardan memnun. Yaz aylarında sineklerden kurtulduk, kış aylarında da pisliklerin denize akmaması sağlanmış oluyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA