MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NE HAREKETLÝLÝK ÖDÜLÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NE HAREKETLÝLÝK ÖDÜLÜ


 

Haber Merkezi

Bu yýl Avrupa Hareketlilik Haftasý'na en aktif katýlým saðlayan Mezitli Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliði tarafýndan “Avrupa Hareketlilik Haftasý Ulusal Ödülünü'' almaya hak kazandý. Dolu dolu bir hafta geçirerek Mersinlileri buluþturan Mezitli Belediyesi seçkin jüri üyelerinin belirlemesiyle Isparta Belediyesi’nin ardýndan listeye 2. sýradan girmeyi baþardý.

Türkiye Belediyeler Birliði (TBB), Avrupa Hareketlilik Haftasý'na en aktif katýlan belediyeleri belirleyerek, 64 belediye arasýndan 15'ini ödüllendirdi. Avrupa Birliði Komisyonunun kentlerde hareketliliði artýrmak, güvenli yürüyüþ ve bisiklet yollarýyla eriþilebilir þehirler oluþturmak ve belediyelerin kalýcý tedbirler almasýný teþvik etmek amacýyla her yýl düzenlediði Avrupa Hareketlilik Haftasý kapsamýnda, bu yýl ilk defa en aktif katýlým saðlayan belediyelere Avrupa Hareketlilik Haftasý Ulusal Ödülü verilmesi kararlaþtýrýldý. Cumhurbaþkanlýðý Yerel Yönetim Politikalarý Kurulu Baþkaný Þükrü Karatepe baþkanlýðýnda, Gençlik ve Spor Bakan Yardýmcýsý Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, AB Baþkanlýðý Katýlým Politikasý Daire Baþkaný Elif Kurþunlu ve AB Türkiye Delegasyonu Basýn Müþaviri Miray Akdað'dan oluþan Ulusal Ödül Jürisi belediyelerin hafta kapsamýndaki etkinliklerini deðerlendirdi.

Jürinin deðerlendirmesinde; "Avrupa Hareketlilik Haftasý Faaliyetleri", "Kalýcý Önlemler" ve "22 Eylül Arabasýz Gün" þartlarýný yerine getiren 39 belediyeden 15'i ödül almaya hak kazandý. Ayrýca "Hafta Faaliyetleri" kategorisinde afiþler, sosyal medya paylaþýmlarý, bilgilendirmeler, müzik dinletileri, film gösterimleri, trafik eðitimleri, geniþ katýlýmlý yürüyüþler gibi etkinlikler ele alýndý.

Yapýlan deðerlendirmeler sonucu, Avrupa Hareketlilik Haftasý’nda nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyeler arasýnda Mezitli Belediyesi, Isparta Belediyesinin ardýndan en fazla etkinlik gerçekleþtirilen belediye olarak ödül aldý.

16-22 Eylül tarihleri arasýnda , Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan ve birim müdürlerinin yaptýðý bisiklet turu ile baþlayan etkinliklerde Mezitli sahili boyunca gerçekleþtirilen bisiklet turu ile Mersinlilerin bisiklete ilgisi çekilmeye çalýþýldý. Etkinliklerin ikinci gününde ise Baþkan Tarhan ve Mezitli Belediyesi çalýþanlarý hizmet binasý önünde güne zumba yaptý. 18 Eylül 2019 Çarþamba günü yürüyüþle baþlayan bölümde ise Baþkan Tarhan ve ekibi, çevrede bulunan esnaf ve vatandaþlarla görüþme yaptý. Etkinliklerin dördüncü günü ise Mezitli Belediyesi Down Kafede Falun Dafa buluþmasý yaþandý. 20 Eylül 2019 Cuma günü de Soli Pompeiopolis Antik Limanýnda Doðu Akdeniz Rallisi Yelkenliler Sevgi Çemberi oluþturulurken, Adnan Menderes Bulvarý Side Harabesi yanýnda ise Guinness Rekorlar Kitabý Bateri Çalma Rekoru Denemesi baþladý. 21 Eylül 2019 Cumartesi günü rehber eþliðinde Soli Pompeiopolis Antik Kenti ve Antik Limaný içine alan ‘Tarihin Ýçinde Yürüyoruz’ gezisi gerçekleþtirilirken akþam da Mezitli Belediyesi Demokrasi Meydanýnda Mersin Devlet Opera ve Balesi konseri ile konuklara müzik ziyafeti sunuldu.

Viranþehir Caddesi tüm gün trafiðe kapatýlarak Avrupa Hareketlilik Haftasýnýn son günü olan 22 Eylül 2019 Pazar günü ise etkinlikler gün boyu gerçekleþtirildi. Mezitli Viranþehir sahilinde yapýlan ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliðinde mini tenis, satranç, ip atlama, voleybol, sek sek, sokak antrenmanlarý gibi sokak oyunlarýnýn yanýnda canlý performanslar, zumba, Falun Dafa gösterileri yapýldý. ‘Bisikletini, Patenini, Kaykayýný Al Gel’ denilerek çaðrý yapýlan, Otomobilsiz Gün etkinliði çerçevesinde Viranþehir Caddesi tüm gün motorlu araç trafiðine kapatýlarak sadece yaya ve bisikletlilerin kullanýmýna açýldý. Etkinlikte bisiklet turunun yaný sýra bisiklet eðitimleri ve yarýþmalarý, çocuklara yönelik faaliyetler ile sokak sanatçýlarýnýn performanslarýna da yer verildi.

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, 16-22 Eylül tarihleri arasýnda düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasý boyunca; doðayý korumak, gelecek nesillere daha saðlýklý bir çevre býrakmak ve hareketsiz yaþama farkýndalýk oluþturmak amacýyla düzenlenen etkinliklere katýlarak hareketli bir hafta yaþanmasýný saðlayan tüm paydaþlara teþekkür etti.

Baþkan Tarhan, Avrupa Hareketlilik Haftasýna bu yýl dünya genelinde 51 ülkeden 2 bin 627 þehrin katýlým saðladýðýný belirterek, Mezitlililerin yapýlan etkinliklere büyük ilgi gösterdiðini söyledi. Mezitli’nin sosyal ve çaðdaþ insanlarýn yaþadýðý bir kent olduðuna dikkat çeken Baþkan Tarhan, “Paylaþmak sizi daha ileriye götürür’ sloganýyla düzenlenen etkinlikler ile sürdürülebilir ulaþtýrma önlemleri getirilirken, kiþileri araç kullanýmýna alternatifler bulmaya özendirmeye çalýþtýk. Paylaþýlan hareketlilik çözümlerini teþvik etmekte ve daha temiz ulaþtýrma þekillerinin faydalarýna vurgu yapmaya çalýþtýk” dedi.

Mezitli’nin çaðdaþ ve hareketli bir kent olduðunun altýný çizen Tarhan, “Hizmetlerimize yön verirken, insanlarýn Mezitlili olmaktan mutlu olduðu dinamik bir kent olmasýna önem veriyoruz. Herkesin bisiklet kullanmasýný, yüzme öðrenmesini, sporun bir dalýyla uðraþmasýný istiyoruz. Ýnsanlarýn daha çok bisiklete binmesini özendirmenin yanýnda, günlük yaþamlarýnda bisiklet kullanýmýnýn ne denli önemli olduðuna dikkat çektik. Biz Mezitli’de bisikleti kullanalým istiyoruz. Bunu saðlamak amacýyla Mezitli’de onlarca kilometre bisiklet yolu yaptýk. Saðlýk Bakanlýðý aracýlýðý ile bin 350 bisiklet daðýtarak Mezitli’de bisikletin yaygýnlaþmasýný saðlamaya çalýþtýk” ifadelerini kullandý.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA