“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”


 

Kübra Aşkın cinayeti öncesi Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Gizem Tatar, “Katillerin ‘Çok aşıktım’ diyerek haksız tahrik indirimi almaması için davaların takipçisi olacağız” dedi.

Gizem Ekici

Mersin’de eski kocası tarafından tabanca ile vurularak öldürülen öğretmen Kübra Aşkın cinayetinin ikinci duruşması yapıldı. 14 Şubat gecesi meydana gelen olayda, Çamlıbel Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Kübra Aşkın, aracıyla seyir halindeyken kendisini takip eden eski kocası Davut D. tarafından araçla önü kesildikten sonra tabanca ile vurularak öldürülmüştü. Olaydan sonra kaçan cinayet zanlısı ise daha sonra polise teslim olmuştu.

19 Kasım 2019 tarihinde görülen dava öncesi Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Gizem Tatar, “Bir önceki duruşmada çok tanıdık olduğumuz bir savunmayla haksız tahrik indiriminden medet uman katil erkek ödüllendirilmesin diye buradayız. Katil erkek ‘Çok seviyordum, aldattı, keşke vazgeçecek kadar sevseydim’ gibi ifadelerle haksız tahrik indirimine sarıldı. Çünkü çok iyi biliyordu, yargının onlarca katili yargılamak yerine katledilen kadınları yargıladığını. Ancak biz kadınlar bu adliye önlerini adliye koridorlarını terk etmeyeceğiz” dedi. Katillerin ‘Çok aşıktım’ diyerek haksız tahrik indirimi almaması için davaların takipçisi olacaklarını söyleyen Tatar, “Erkek adalet değil gerçek adalet sağlansın diye burada olacağız. Çünkü ölmek değil yaşamak istiyoruz! Kübra için, Cemile için ve katledilen kadınlar için adalet istiyoruz. Ve bir kişi daha eksilmek istemiyoruz. Yaşasın Kadın Dayanışması” şeklinde açıklama yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA