AKDENİZ’DE GÖZLER BU YATIRIMLARDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE GÖZLER BU YATIRIMLARDA!


 

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Büyükşehir’in metro projesinde yatırımların aslan payının Akdeniz’de olacağını ve ATAŞ konutları için Şubat-Mart aylarında kazma vurmaya hazırlandıklarını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı ve Haberci Gazetesi Sahibi İbrahim Aslan, beraberinde gazete çalışanları ile birlikte Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuncay Karakaş’ın da eşlik ettiği ziyarette, Başkan Aslan, Başkan Gültak’a Nemrut heykellerinin yer aldığı bir eser hediye etti.

METRO YATIRIMINDA ASLAN PAYI AKDENİZ’İN!

Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gültak, önemli açıklamalarda bulundu. Metro Projesi ile ilgili bilgisi olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Gültak, “Bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer eski otogarın bulunduğu alana yeni belediye hizmet binası yapmak istiyor. Metroyu da buraya getir, buradan Şehir Hastanesi’ne ve üniversitesine çıkarmayı planlıyor. Yani metro yatırımının büyük kısmı Akdeniz sınırları içerisinde olacak. Bildiğim kadarıyla metro projesinin bir kısmı yer altı bir kısmı hafif raylı sistem gibi yapılacak. Büyükşehir Belediye başkanlığının eski otogara gelmesi de Akdeniz için bir avantajdır. Bizim bu konuda bir sıkıntımız yok. Metro’yu cumhurbaşkanlığımız 2020 yılı bütçesine de aldı. Bekliyoruz hep beraber” dedi.

“ATAŞ KONUTLARI İÇİN KAZMA ŞUBAT-MART’TA VURULACAK”

Ayrıca, 15 gün içerisinde Ataş’taki yer ile ilgili TOKİ ihale başkanlığının çalışma yapacağını açıklayan Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu iş için 45-50 gün ihale süresi var. Bu da şu demektir; yılbaşından sonra buranın her şeyi bitmiş olacak, istediğimiz zaman kazmayı vurabiliriz. 400 tane konut için tahmini Şubat-Mart gibi kazmaya vuracağız. Barış, Bahçe Mahallesi ile ilgili de projede bir revizyona gidiyoruz. Çünkü oradaki evlerin ortalaması 100 metrenin altında ve biz 100 metrekarelik evler yapmak istediğimiz için vatandaş ile biraz sıkıntı yaşadık. Biz tekrar orada 70 metrekarelik evler yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlardan hiç para almama veya daha az para alma noktasında çalışma yapmak istiyoruz. Buradaki 258 hisseden ancak 25’ini ikna edebildik. Bu nedenle projeyi revize ediyoruz. Revize edildikten sonra da tekrar vatandaş ile masaya oturacağız çünkü burayı yapmayı kafaya koyduk. Bir şekilde yapacağız burayı”.

SEL ACILARI TEKRAR YAŞANMAYACAK!

Kış aylarının gelmesi ile başlayan yağmurların altyapı sorunlarını tekrar gündeme getireceğinin de hatırlatılması üzerine Başkan Seçer, altyapı yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyleyerek, “Mersin’in altyapısında büyük sorunlar var ve çözümü için en az 1 milyar TL’lik yatırım gerekiyor. Sadece Akdeniz’de 3-4 mahallenin 100 milyon TL’lik yatırıma ihtiyacı var. Ancak geçen yıllardaki acı kayıpların yaşanmaması için bizler büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA