BÜYÜKŞEHİR’DE İŞE BAŞLAYAN BAŞKANLARA TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE İŞE BAŞLAYAN BAŞKANLARA TEPKİ!


 

Mersin’de TMMOB’ye bağlı meslek odalarında sırf başkan konumunda oldukları için Büyükşehir Belediyesi’nde işe alındığı iddia edilen isimler için tepki geldi!

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, ‘etik’ tepkisi geldi. Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı meslek odası başkanlarının Büyükşehir belediyesinde işe başlatılması eleştiri konusu oldu.

Önceki dönemlerde TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi başkanlığı yapan Kamer Gülbeyaz sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Seçer’i eleştiri yağmuruna tuttu.

“ETİK DEĞİL”

Gülbeyaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e soruyoruz: TMMOB’ye bağlı Mersin’de ki meslek odalarının sırf oda başkanı konumunda oldukları için Belediye ye işe alınmaları etik mi dir. Bu konu gündeme geldiği günden itibaren masaya yatırılmış ve Mersin de ki TMMOB’a bağlı meslektaşlarımızın geneli etik olmadığı kanısındadır. Peki neden etik değildir?

TMMOB bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Odalarının kuruluş amacı genel tanımıyla meslek ve meslektaşlarının haklarını korumak ve geliştirmekle birlikte, ayrıca yaşadığı ülkenin, kentin ve o kentte yaşayanların yararına önemli proje ve uygulamaları önerir, geliştirir ve tatbikinde önemli katkı ve destek sağlar.

Ancak yerelde geçmiş dönemlerde de sıkça görüldüğü gibi yerel yöneticiler kentin ve kentte yaşayan halkın yararına olmayan proje ve uygulamaları yapma konumunda olabiliyorlar.

Akademik bir konuma sahip olan Meslek Odaları kentin yararına olmayan projeler uygulanmaya konulduğu zaman, bu projelerle ilgili bilimsel veri ve haklı gerekçelerle itiraz eder, projenin uygun ve kentin Lehine olması konusunda çaba harcar, yetkilileri ikna ederek işin takipçisi olurlar.

Büyükşehir belediye başkanımız Mersin de ki TMMOB’a bağlı bazı meslek oda başkanlarını Belediye ye işe almış bulunmaktadır.

Peki Büyükşehir Belediyesi şayet kentin ve kentte yaşayanların yararına olmayan bir projeyi kentte uygulamaya kalkışırsa, Belediye ye işe alınan bu Oda başkanları kendilerini işe alan Büyükşehir Belediye başkanına karşı tavır alırlar mı? Tabiisi hayır..

Kaldı ki TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu yönetmelik gereği alınacak kararlar ancak oy birliği ile alınırsa uygulanabilir. Oda başkanlarından oluşan bu kurul yani bir tek Oda başkanı hayır derse kararlar oy birliği ile alınmayınca uygulanamaz.

Eğer Belediyede çalışan bir meslektaşımız daha önce bir meslek odası başkanı değilken seçimlere girerek bir meslek odasının başkanı olmuşsa elbette ki buna bir şey söyleme hakkımız olamaz. Ama bir meslek odasının başkanı ilken bulunduğu konumu kullanarak Belediye ye işe girmişse ve bulunduğu odanın başkanlığından istifa etmemişse bu etik değildir. Zaten meslek odalarının tabanında da bu durumdan hiç de hoşnut olmayan tepkili üyelerin varlığından söz etmek mümkündür.

TMMOB’a bağlı meslek odaları her daim kent ve kentlinin yararına çalışmalarını sürdürür, objektif ve bilimsel veriler ışığında kentte adeta bir denetim mekanizması görevini doğal olarak yürütür.

Aksi takdirde kent adına her zaman doğru ve önemli projelerin yaşama geçirilmesinde büyük bir özveri ile çaba harcayan TMMOB Mersin İKK’nın yetkilerini bu şekilde elinden alırsanız vasıfsız bir meslek grubu konumundan öteye gidemez.

Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer kalıcı bir şekilde tarihe not düşmek istiyorsa işe aldığı bu oda başkanlarının bulundukları meslek odalarının başkanlığından derhal istifa etmelerini sağlayarak sadece belediye de ki işlerine odaklanmaları sağlanmalıdır.

Böylesi bir karar hem Büyükşehir Belediyesi hem kentimiz ve bende Mersin de ki tüm meslek odalarımızın lehine olabilecek tek yegane çözüm olacaktır. Aksi takdirde bu konu asla gündemden düşmeyecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA