MİLLET BAHÇESİ’NDE İHALEYE İTİRAZ İÇİN SON GÜN 20 KASIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLET BAHÇESİ’NDE İHALEYE İTİRAZ İÇİN SON GÜN 20 KASIM!


 

Mersin’de geçtiğimiz nisan ayında yapımı ’kaynak sıkıntısı’ nedeniyle iptal edilen Millet Bahçesi için ikinci defa çıkılan ihaleye itiraz 20 Kasım’da sona eriyor.

HEDİYE EROĞLU

Mersin'de geçtiğimiz nisan ayında yapımı 'kaynak sıkıntısı' nedeniyle iptal edilen Millet Bahçesi için ikinci defa çıkılan ihaleye itiraz 20 Kasım’da sona eriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin mitinginde “Stadın yeri park olacak” açıklamasından ardından 19 Ekim 2018 tarihinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yıkıldı. TOKİ Toplu Konut İdaresi de, bu alana yapılacak Mersin Millet Bahçesi Projesi için 19 Şubat 2019’da ihaleye çıktı.

İhalenin yapılmasından kısa bir süre Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019’da ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Duyuruda iptal gerekçesi “İhale 4734 sayılı Kanunun ‘Temel ilkeler’ başlıklı 5’nci maddesinde yer alan ‘İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması’ ilkesi gereğince iptal edilmiştir” olarak açıklandı.

İhalenin iptalinden 6 ay sonra ise Millet Bahçesi için yeniden çalışmalar başladı. TOKİ, iptal edilen millet bahçesi için yeniden ihaleye çıkma kararı aldı. Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatıları Yapımı İşi ihalesi 23 Eylül 2019’da yapıldı. İhaleye itiraz 20 Kasım’da sona eriyor.

Yeni millet bahçesi, 119 bin 658 metrekarelik alana inşa edilecek ve bir senede tamamlanacak. Projede, sosyal donatı alanları, yeşili, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları yer alacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA