“VATANDAŞ VERGİ ÖDÜYOR YANDAŞ İSE ÖDEMİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VATANDAŞ VERGİ ÖDÜYOR YANDAŞ İSE ÖDEMİYOR”


 

Haber Merkezi

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu görüşmelerinde Meclis Genel Kurulunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, adil bir vergi sisteminin geçerli olduğu ülkelerde toplam vergilerin yüzde 70’inin kazanç sahiplerinden yani zenginlerden,  toplam vergilerin yüzde 30’unun ise tüketimden alınan vergilerden; yani KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerden oluştuğunu belirterek “Almanya'da dolaylı vergiler % 28, doğrudan vergiler %72’dir. Macaristan'da yüzde 25 olan dolaylı vergi oranı, Bulgaristan'da sadece yüzde 20. Ancak söz konusu oranlar maalesef Türkiye’de tam tersi. Toplam vergi gelirlerinin dörtte üçü, yaşam mücadelesi veren emekçilere, işçilere ve asgari ücretlilere yıkıldı” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, Türkiye’de en yüksek gelir düzeyine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı payın bir önceki yıla göre artarak yüzde 48’e yükseldiğini, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı payın azalarak yüzde 6,1'e gerilediğini belirtti.

AKP İKTİDARINDA ZENGİN DAHA ZENGİN FAKİR DAHA FAKİR HALE GELDİ

Alpay Antmen’in konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde; “Asgari ücretliyi yalnızca yüksek enflasyon değil, vergiler de vuruyor. Asgari ücretli yıllık kazancının yaklaşık yüzde 43’ünü vergi olarak devlete geri veriyor. Asgari ücretlinin üzerindeki vergiler her gün artıyor. İktidar bu ülkeyi öyle bir hale getirdi ki işsizlikten toplu intiharlar başladı. İstanbul’da 4 kardeş birden intihar etti. Antalya’da bir baba evlatları ile birlikte kendini öldürdü. Bir Aileyi , bir babayı bu kadar umutsuz ve çaresiz hale getirmek ancak vahşi sömürü düzenlerinde görülebilir. AKP iktidarlarının sayesinde , zengin daha zengin, fakir daha fakir hale geldi."

VATANDAŞ VERGİ ÖDÜYOR YANDAŞ İSE ÖDEMİYOR

"Vergi veren vatandaş iş bulamıyor; vergi vermeyen yandaşlar, milyarlık ihaleler almaya devam ediyor. Birileri vergiden muaf olacaksa o, işsizler olsun, asgari ücretliler olsun! Yandaş değil vatandaş olsun. Vatandaş vergi ödüyor, yandaş ise ödemiyor."

“MALİYE BAKANININ TOPLANAN DEPREM VERGİSİNDEN HABERİ YOK”

"Ülkemiz deprem riskleri ile karşı karşıya. 18 Yıllık AKP döneminde toplanan deprem vergileri, depremin zararlarını önlemek için harcanmadı.  Ve bu para şimdi ortada yok! Yaklaşık bir yıl önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “1999'dan 2018 yılına kadar toplanan paranın ne kadarı depremlerin vereceği zararları önlemek için kimler tarafından ne şekillerde harcanmıştır?” diye soru önergesi ile sordum : Bakanlık da  “Biz bilmiyoruz İçişleri Bakanlığı bilir” diye yanıt verdi.  Yani toplanan 60 milyar liradan fazla verginin akıbetini, maliye bakanının bilmediği ortaya çıktı.  Biz daha sonra aynı soruyu İçişleri Bakanına sorduk. Halen cevap veren yok.  Deprem için toplanan katrilyonları kim harcadı, nasıl nereye harcadı? Şu anda bilen yok. Bu durum iktidarın ayıbıdır. Bu durum milyonların hayatının, can ve mal güvenliğinin hiçe sayıldığının ispatıdır."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA