KADINLAR ÜRETİYOR, AKDENİZ GÜÇLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR ÜRETİYOR, AKDENİZ GÜÇLENİYOR


 

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı 10 mahalle evinde, 47 farklı alanda ücretsiz mesleki ve beceri kurs ve eğitimleri başladı. Kurslara katılan kadınlara günlük 30 lira ücret ödenecek. Aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar; hayranlık uyandıran eserlere de imza atıyor.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi; kadınların sosyal-toplumsal statüsünün yükselmesi, istihdam olanaklarının artması ve katma değer üretebilmelerine katkı sunmak amacıyla hizmet ve projelerine devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Adanalıoğlu, Bekirde, Çay, Çilek, Güneş, Karacailyas, Karaduvar ve Kazanlı mahalle evleri ile Hadra Sanat Atölyesinde; resim, heykel, giyim, ahşap boyama, satranç, okuma-yazma, bilgisayar işletmenliği, bağlama, çocuk oyun odası, takı-tasarım, kuaförlük, halk oyunları ve pilates kursları veriliyor. İŞKUR üzerinden gelenlerin de katılımıyla toplam 944 kursiyer mahalle evlerinde kurs alıyor.

“KADINLAR, TOPLUMSAL EKONOMİNİN İTİCİ GÜCÜDÜR”

Mahalle Evleri’nde verilen ücretsiz kurs ve eğitimler hakkında bir değerlendirme yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kadınları hayatın içine katan projelere ağırlık verdiklerini vurguladı. Belediyeye bağlı mahalle evlerinin; birer eğitim-öğretim merkezi gibi hizmet verdiğine değinen Başkan Gültak; “Mesleki ve beceri kurslarımız; özellikle aile bütçesine katkı sunmak isteyen kadınlar için önemli fırsat sunuyor. Ayrıca, farklı alanlarda kurs ve eğitim alan kadınların özgüveni artmakta, böylece geleceğe daha güvenle bakabilmektedir. Başta kadınlarımız olmak üzere, imkânı ve zamanı olan vatandaşlarımızı, mesleki eğitim ve beceri kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

“KURSİYER KADINLARA GÜNLÜK ÜCRET VERİLECEK”

Başkan Gültak; kursiyer kadınların, aldıkları eğitim sonucu, sanat eseri niteliğinde farklı ve etkileyici ürünler ortaya çıkardıklarını kaydetti; “Kadınlar, bir toplumun ilerlemesi için çok önemli bir güçtür. Üreten, evine katma değer katan kadın, her zaman için ailede ön planda olur. İŞKUR ile imzaladığımız protokol sayesinde eğitimlere devam eden tüm kursiyerlerimize günlük 30 TL ücret ödenecek. Kadınların; ortaya çıkardıkları eserlerini hem beğeniye sunabilmeleri, hem de satış yaparak bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla sergiler açmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA