ABONESİZ ARTEZYEN SU KULLANANLARA CEZA UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ABONESİZ ARTEZYEN SU KULLANANLARA CEZA UYARISI


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin genelinde artezyenden su kullanan ve atıksuyunu MESKİ kanalizasyon hattına deşarj edenlerin veya vidanjör hizmetleri alan vatandaşlarımızın  MESKİ’ye abone olmaları gerektiğini vurgulayarak, bu kişilerin kullanılmış atıksu hizmetlerini ödemekle yükümlü olduğunu, aksi taktirde cezai işlem yapılacağını duyurdu.

Açıklamada, bilinçsizce yapılan tüketimlerin kaynak sularının azalmasına neden olduğunu, bu nedenle vatandaşların su kullanımı konusunda daha duyarlı olması gerektiği belirtildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler şu şekilde sıralandı:

“İdarenin şehir şebeke suyu hizmetlerinden yararlanmayıp kuyu, kaptaj, deniz, havuz ve benzeri yerlerden tankerle veya diğer yollarla yeraltı ve yüzeysel suları temin ederek su kullanan ve kanalizasyon şebekesinden direkt/endirekt olarak yararlanan gerçek ve tüzel kişiler atıksu bedeli ödemekle yükümlüdürler.

Tüketilen her bir m3 su üzerinden alınan atıksu bedeli, abonenin ait olduğu tarifenin su bedelini aşmayacak şekilde Genel Kurul tarafından belirlenir.

Atıksu üretimi olan kişi ve kuruluşlar, aboneliklerinin bulunduğu cadde veya sokaktan kanalizasyon şebekesi geçtiği halde, kanalizasyona bağlantısı yapmamaları halinde, kanalizasyon hattına atıksu bırakanlar gibi, atıksu bedeli ödemekle yükümlüdürler.

 Cadde veya sokağından kanalizasyon şebekesi geçmeyen ancak vidanjör yardımıyla MESKİ’nin kanalizasyon şebekesine atıksu deşarj eden yerlerde, abone türüne göre bağlı olduğu İlçe su ücreti tarifesi ile birlikte Genel Kurulca belirlenen oran veya tutar kadar atıksu bedeli alınır.”

MESKİ’den yapılan açıklamada, vatandaşlara da önemli görevler düştüğü belirtilerek, “Artezyen suyu kullanıp, MESKİ kanalizasyon hattına abone olmadan deşarj edenler veya vidanjör hizmetleri alanlar hakkında vatandaşlara da önemli görevler düşmektedir. Vatandaşlarımızın ALO 185 Çağrı Merkezi’ne, 444 8 185, 0 324 337 08 41 - 45 numaralı telefonlara, 0534 984 7 185 numaralı Whatsapp İletişim Hattı’na bildirmeleri vatandaşlık görevleridir. Artezyenden abonesiz su kullanımı yapıp, atıksu bedeli ödemeyen özel ve tüzel kişilerin cezai müedelerle karşılaşmamaları için gerekli müracaatları yaparak abone olmaları gerekmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA