“EDS İLE VATANDAŞA TUZAK KURULMUYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EDS İLE VATANDAŞA TUZAK KURULMUYOR”


 

Büyükşehir Belediyesi, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulumu için düğmeye bastı! Ancak mecliste vatandaşın parası ile kurulacak sistemin tuzağa dönüşerek ceza olarak geri dönmesi tartışması yaşandı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması ve 10 yıl süreye kadar işletilmesi  işi ihalesini yapmak üzere Başkan Vahap Seçer ile Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi teklifi meclis toplantısında tartışmalarına neden oldu.

“VATANDAŞIN PARASI İLE CEZA SİSTEMİ KURULUP, GELİR ELDE EDİLECEK”

MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, EDS yatırımının bir tür ticaret olduğunu söyleyerek, “Bu para vatandaştan çıkacak. Vatandaşın parası ile sistemi kuracak ve emniyet ile işbirliği şeklinde vatandaştan ceza olarak geri alacağız. Vicdanen kendimi çok rahat hissetmiyorum. Bu vesileyle bu konunun komisyonda bir kez daha değerlendirilmesini istiyorum. Belediye mi yapacak yatırımı? Emniyet ile bağ nasıl olacak? Koordinesi nasıl yapılacak? Bilgilendirilmek istiyoruz. Detayını bilmiyoruz. Belediyeni parasının buna değil de yol, altyapı, bat-çık’lara harcanması gerekir. Vicdani olarak rahatsızım, ret vereceğim” dedi. 

“TUZAK KURMA ORGANİZASYONU DEĞİL”

Bunun üzerine Başkan Seçer, “Bu bir gelir kaynağı, vatandaşa tuzak kurma organizasyonu değil. Toplumlar kurallarla yaşar. Bu kurallar uymadığınız takdirde bunların muayedeleri vardır. Burada bizim temel amacımız; kentimizde trafik düzenini sağladığımız gibi kentin asayişinin kontrolüne de katkı sunmak. Burada aslında vicdanı sızlayacak olanlar trafik kurallarına uymayıp masum vatandaşların canına, malına kast edenlerdir. Yaya geçitlerinde ayağınızı attığınız zaman üzerinize araç sürenler var. Bir gelir kaynağı olarak gördüğümüz bir sistem değil bu yapı. Belediye olarak biz de yapabiliriz yatırımı ama yap-işlet modeliyle de yapabilirsiniz. İlçe belediye başkanlarına bu yatırımı beraber yapma ve geliri paylaşmayı önerdim” dedi.

Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. 

BÜYÜKŞEHİR EDS GELİRİNİ PAYLAŞACAK

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “EDS ile ilgili ilçe belediye başkanlarına yardımcı olacaksınız değil mi? EDS’nin en çok kurulduğu ilçelere göre bir dağılım yapacağınızı umuyorum” çıkışı yaptı. Başkan Seçer de, “İlçe belediyeler ile bu işi eş güdümlü götüreceğiz ve buradan elde edilecek geliri yüzde 50 paylaşacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA