ISPANAK ÜRETİCİSİ MAĞDUR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ISPANAK ÜRETİCİSİ MAĞDUR!


 

Ispanaktan zehirlenme haberleriyle birlikte ürünleri ellerinde kalan ıspanak üreticileri zor günler geçiriyor. Mersin’in Akdeniz ilçesinde ıspanak üreticileriyle bir araya gelen CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarladan sofraya izlenebilirlik konusunda görevini yerine getirmemesinin üreticiyi de tüketiciyi de mağdur ettiğini belirtti.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, ıspanak üreticilerinin sesi oldu. Talep olamamasından dolayı ürünlerini tarlada bırakmak zorunda olan ıspanak üreticilerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mağdur edildiğini söyleyen Gökçel, tarladan sofraya izleme konusunda yürürlükteki mevzuatı hatırlatarak Bakanlık’ı görevini yapmaya çağırdı.

BİNLERCE ÇİFTÇİ MAĞDUR

Geçtiğimiz hafta yaşanan zehirlenme vakalarının ardından ıspanak talebinin durma noktasına geldiğini hatırlatan CHP’li Gökçel, binlerce çiftçinin ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kaldığını, binlerce çalışanın da emeklerinin karşılığını alamaz hale geldiğini söyledi.

EN BÜYÜK ZARARI ÇİFTÇİ ÇEKİYOR

Bakanlık görevini getiremediği için yaşanan en küçük bir sorundan bile çiftçinin en büyük şekilde etkilendiğini dile getiren Gökçel, “Çiftçilerimiz bin bir emek bin bir maliyetle bu ürünü üretiyorlar. Ama maalesef Bakanlık’ın görevini yapmamasından dolayı ıspanak üreticilerimiz mağdur edildi. Tüketicilerimiz de o yayınlardan sonra, haklı olarak, ıspanak tüketmekten uzak duruyor.” dedi.

TARLADAN SOFRAYA İZLENEBİLİRLİK ŞART

Gıda güvenliği alanında yaşanan zafiyetten hem üreticinin hem tüketicinin zarar gördüğünü belirten Gökçel, “Hatalı olan Bakanlık’ın görevini yapmasını çiftçiler adına talep ediyoruz. Tarladan sofraya izlenebilirlik yürürlükte, bunu uygulamaktan geri durmayın. Ne çiftçimiz ne de tüketicimiz mağdur olsun” ifadelerini kullandı.

TEMEL REİS’İN ISPANAĞINI YOK ETTİLER

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel’in ziyaret ettiği ıspanak üreticilerinden Mahmut Yaşar, çiftçilerin iş yapamaz duruma geldiğini söyledi. Yaşar, şu şekilde konuştu: “Bir zehirlenme olayı çıktı, yine çiftçinin üzerine geldiler. Biz helal para kazanma mücadelesi verirken giderek batağa saplanmış durumdayız. 2 sene önce 25 liraya aldığımız kurt ilacı 110 lira olmuş, işçilere yevmiyesini ödeyemeyecek duruma geldik. Traktör vardı gitti, bankalara borç yapılandıralım dedik onu da perişan ettiler altımızdaki aracımız gitti. Uyku uyuyamaz hale geldik. Temel Reis’in ıspanağını yok ettiler.”

KOYUNLARA ZİYAFET

Mersin’in Akdeniz ilçesi Kazanlı mahallesinde üretim yapan çiftçiler, talep olmaması nedeniyle satacak yer bulamadıkları ıspanakla civarda otlayan koyunlara ıspanak ziyafeti çektiler. Zehirlenme vakalarının medyada üretici ihmali olarak gösterilmesine tepki gösteren üreticiler “bir yandan tarlamızı sürüyoruz, bir yandan ıspanağı koyunlara yediriyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA